سیف الله ابوترابی : از جمعیت 62 و نیم میلیون نفری واجد شرایط دریافت کارت هوشمند ملی در ایران و خارج از کشور بیش از 46 میلیون و 600 هزار نفر تاکنون در دفاتر پیشخوان دولت، ثبت احوال و پست ثبت نام کرده اند و برای 44 میلیون نفر هم کارت ملی نیز صادر شده است.
وی اضافه کرد: تقریبا کمتر از 15 میلیون نفر افراد باقی مانده که تاکنون کارت هوشمند ملی دریافت نکرده اند و تا آخر امسال فرصت دارند که برای تکمیل ثبت نام و درخواست کارت اقدام کنند.
ابوترابی افزود: البته در این میان افرادی هستند که کارت ملی قدیمی شان همچنان اعتبار دارد و از مقوله فاقد اعتباربودن سال 97 خارج است، اما سازمان ثبت احوال این آمادگی را دارد که تا زمان باقی مانده درخواستها را از مردم اخذ و به صورت تدریجی کارت ملی صادر کند تا مشکلی برای هم وطنان پیش نیاید.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور از ثبت بیش از 99.7 درصد تولدها در این سازمان خبر داد.
سیف الله ابوترابی درباره میزان ثبت تولد، مرگ، ازدواج و طلاق در شش ماهه نخست امسال افزود: در این مدت بیش از 706 هزار و 788 نفر ولادت در کشور به ثبت رسیده است که از این تعداد 364 هزار و 397 نوزاد پسر و 342 هزار و 391 نوزاد دختر هستند که نسبت جنسیت به ازای هر 106 نوزاد پسر، یکصد نوزاد دختر به ثبت رسیده است.
وی درباره محبوبترین اسامی پسر و دختر که در شش ماهه نخست امسال انتخاب شده است نیز گفت: امیرعلی، محمد، علی، امیرحسین، ابوالفضل، امیرعباس، محمدطه، محمدحسین و کیان؛ محبوبترین اسامی پسرها و برای نوزادان دختر نیز فاطمه، زهرا، حلما، زینب، آوا، نازنین زهرا، باران، ریحانه و فاطمه زهرا، محبوبترین بوده است.
معاون سازمان ثبت احوال کشور تصریح کرد: به نسبت ولادت ثبت شده در این مدت شاهد ثبت واقعه مرگ برای 182 هزار و 389 نفر بودیم که 102 هزار نفر مرد و بقیه زن هستند و مهمترین علل مرگ و میر هم بیماریهای قلبی و عروقی 38 درصد، بیماریهای دستگاه تنفسی 9 درصد، سرطانها و تومورها 11 و نیم درصد و حوادث غیرعمدی نیز شش درصد بوده است.
ابوترابی درباره ثبت ازدواج گفت: در شش ماهه نخست امسال 191 هزار و 267 مورد ازدواج به ثبت رسیده و حدود 48 هزار و 287 طلاق ثبت شده است که شاهد کاهش حدود شش و هشت دهم درصدی طلاق در کشور هستیم.
وی درباره ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی گفت: در این زمینه استانداران سراسر کشور به عنوان قائم مقام وزیر کشور برای این افراد پروانه ازدواج صادر میکنند تا از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردار شوند، همچنین فرزندان حاصل از این ازدواجها نیز با ثبت نامشان در ثبت احوال میتوانند گواهی ولادت اتباع خارجی دریافت کنند.
ابوترابی اضافه کرد: علت صدور این گواهی هم آن است که فرزندان حاصل از این ازدواجها بتوانند بعد از 18 سالگی به استناد ماده 976 قانون مدنی، در صورتی که در این مدت بیش از یک سال از کشور خارج نشده باشند شناسنامه ایرانی دریافت کنند و تبعه ایران شوند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور درباره مطالبی که برخی در خصوص وجود 49 هزار فرزند بدون شناسنامه در کشور اعلام کرده اند، گفت: بر اساس قانون، متولی انتشار آمار و ثبت آن در کشور سازمان ثبت احوال است و دیگران هر آماری که منتشر میکنند فاقد اعتبار است، زیرا نمیتوان به طور دقیق اعلام کرد که چه تعداد ازدواج رسمی با اتباع خارجی صورت گرفته است، زیرا در کشور ازدواجهای غیرثبتی بسیاری صورت میپذیرد و فرزندان حاصل از این ازدواجها نیز بسیارند.
بر اساس قانون، زنان ایرانی که با مردان خارجی ازدواج میکنند میتوانند با دریافت گواهی تولد فرزندشان پس از 18 سال برای آنها شناسنامه ایرانی دریافت کنند.