پی اسمارت، گوشی میانردهی جدید هواوی با وجود شباهت به برادرانش، ویژگیهای متمایزی دارد که در این بررسی با آنها آشنا میشویم.
بازار میانردهها شلوغترین بخش میدان نبرد بیرحمانهی این روزهای دنیای گوشی هوشمند است؛ این محصولات به اندازهی پرچمداران برندشان مشهور نیستند؛ اما عملکرد آنها تأثیر مستقیم در موفقیت یک برند دارد. هواوی یکی از برندهای موفق در بازار میانردهها به شمار میرود که با محصولات متنوع برای سلایق مختلف، بخش بزرگی از بازار را در اختیار دارد. جدا از نقدهای وارد بر سیستم نامگذاری و محصولات تقریبا مشابه هواوی در این بخش، هنوز هم محصولات این برند چینی از بهترینهای بازار میانردهها هستند و تعادل بین قیمت و عملکرد را حفظ کردهاند.
خبری از طراحی انقلابی در پی اسمارت نیست و هواوی به تکامل طراحی موجود محصولاتش اکتفا کرده است. در نگاه اول به پی اسمارت، شباهت آن به آنر 7 ایکس مشهود است؛ بهطوری که به نظر میرسد با نسخهی کوچک این گوشی روبهرو هستیم. همانطور که انتظار داشتیم، هواوی از نمایشگر کشیده با نسبت 2 به 1 در پی اسمارت استفاده کرده است؛ استفاده از نمایشگر کوچکتر در پی اسمارت باعث شده گوشی سادهتر از آنر 7 ایکس در دست جای بگیرد، البته انحنای ملایم پشت دستگاه به این مسئله کمک کرده است. خوشبختانه تمام گوشیهای میانرده و بالاردهی هواوی در نیمهی دوم 2017 نسبت نمایشگر به بدنهی بالای 75 درصد دارند و پی اسمارت نیز از قضیه مستثنا نیست؛ نسبت نمایشگر به بدنهی 76.1 درصدی پی اسمارت رقمی کاملا رقابتی محسوب میشود و یک نکتهی مثبت برای آن به شمار میرود.خبری از طراحی انقلابی در پی اسمارت نیست و هواوی به تکامل طراحی موجود محصولاتش اکتفا کرده است. در نگاه اول به پی اسمارت، شباهت آن به آنر 7 ایکس مشهود است؛ بهطوری که به نظر میرسد با نسخهی کوچک این گوشی روبهرو هستیم. همانطور که انتظار داشتیم، هواوی از نمایشگر کشیده با نسبت 2 به 1 در پی اسمارت استفاده کرده است؛ استفاده از نمایشگر کوچکتر در پی اسمارت باعث شده گوشی سادهتر از آنر 7 ایکس در دست جای بگیرد، البته انحنای ملایم پشت دستگاه به این مسئله کمک کرده است. خوشبختانه تمام گوشیهای میانرده و بالاردهی هواوی در نیمهی دوم 2017 نسبت نمایشگر به بدنهی بالای 75 درصد دارند و پی اسمارت نیز از قضیه مستثنا نیست؛ نسبت نمایشگر به بدنهی 76.1 درصدی پی اسمارت رقمی کاملا رقابتی محسوب میشود و یک نکتهی مثبت برای آن به شمار میرود.
استفاده از نمایشگرهای 18 به 9 به یک ترند در سال 2017 تبدیل شد؛ در ابتدای امر این نوع نمایشگرها تنها در پرچمداران به خدمت گرفته شدند و رفتهرفته با نزدیک شدن به پایان سال شاهد نمونههای میانرده با این نمایشگرها بودیم. پی اسمارت به یک نمایشگر 5.65 اینچی فول اچدی پلاس با رزولوشن 2160 در 1080 مجهز شده است. این رزولوشن، تراکم مناسب 427 پیکسل بر اینچ را برای نمایشگر IPS LCD پی اسمارت به ارمغان میآورد؛ تصاویر و متون به لطف این تراکم پیکسل بسیار شارپ و با جزئیات نمایش داده میشوند. خوشبختانه خبری از نوار سیاهرنگ دور نمایشگر میانردههای هواوی نیست.اسپیکر تککانالهی پی اسمارت در لبهی پایینی آن و کنار درگاه microUSB قرار گرفته است و نظر حجم صدا و پوشش فرکانسهای مختلف، عملکردی پایینتر از انتظار دارد. از نظر تولید بیس اسپیکر توانمند عمل نمیکند. هواوی در دیگر میانردههای خود از عملکرد بهتری در بخش اسپیکر داشته است؛ نوا 2 پلاس در همین بازهی قیمتی عملکرد بسیار عالی در بخش صوتی ارائه میدهد. پشتیبانی همزمان از دو ارتباط بلوتوث برای اتصال دستگاههای پخش صدا یکی از قابلیتهای پی اسمارت است که هواوی در تبلیغات این گوشی روی آن مانور میدهد.
تجربهی صوتی با هدفون در این گوشی برخلاف اسپیکرها کاملا رضایتبخش است. چینیها طی همکاری با راینر میلارد، موسیقیدان برندهی جایزهی گرمی، افکتهای صوتی سهبعدی Huawei Histen را توسعه دادهاند؛ نتیجهی پیادهسازی این افکتها، عملکرد بسیار مطلوب این گوشی میانردهی هواوی در حالت اتصال هدفون است؛ بهطوری که پی اسمارت بهلحاظ بلندی، شفافیت و سطح نویز تجربهی مطلوبی در اختیار کاربر قرار میدهد.