برای یافتن پاسخ سوال ؛چگونه درس بخوانیم” اول ذهنتان را آماده کنید. اگرچه میتوان درس خواندن را فعالیتی لذتبخش یا فرصتی برای یادگیری دانست، اما بسیاری از دانشآموزان به درس خواندن به عنوان یک وظیفهی اجباری نگاه میکنند. این در حالی است که پژوهشگران دریافتهاند چگونه به سراغ انجام کاری رفتن، به اندازهی خود انجام کار اهمیت دارد. به عبارت دیگر، رویکرد ذهنی صحیح، از ملزومات هوشمندانهتر درس خواندن است.
گاهی اوقات غیرممکن است بتوانید ذهنتان را برای درس خواندن آماده کنید. شاید با دوست چندین سالهتان بگومگو کردهاید یا بیصبرانه منتظر بازی تیم فوتبال مورد علاقهتان هستید یا شاید هم پروژهی خیلی مهمی در دست انجام دارید. در این قبیل موقعیتها توصیه میشود دور درس خواندن را خط بکشید، چرا که درس خواندن در چنین شرایطی چیزی جز خطخطی کردن اعصابتان نخواهد بود. در عوض، زمانی به سراغ درس خواندن بروید که تمرکزتان به هیچ چیز دیگری جز خود درس معطوف نباشد.
اما برای اینکه راحتتر بتوانید ذهنتان را برای درس خواندن آماده کنید، چند راهکار داریم:
موقع درس خواندن به چیزهای مثبت فکر کنید و مهارتها و تواناییهایتان را یاد بیاورید.
به عاقبت کار امیدوار باشید. به جای «من یه بیعُرضهام. اصلا امکان نداره بتونم واسه این امتحان وقت کم نیارم.» از جملات امیدوارانه استفاده کنید: «شاید یه کمی دیر شده باشه که برسم همهی جزوه رو بخونم، اما از همین حالا هم که شروع کردم، احتمالا میرسم بیشترش رو تا روز امتحان تموم کنم.»
نتیجهی ناخوشایندی که در یک امتحان گرفتید، قرار نیست همیشه در همهی امتحانات دیگری هم که قرار است در عمرتان بدهید، تکرار شود. پس به جای «من همیشه گَند میزنم.» به خودتان بگویید: «دفعهی پیش خرابکاری کردم، اما این بار چی کار میتونم بکنم تا نتیجهی بهتری بگیرم؟»
خودتان را با دیگران مقایسه نکنید، چرا که این کار معمولا باعث میشود احساس ناخوشایندی در مورد خودتان پیدا کنید