تریلر بی نظیر اپل واچ نسل چهارم

دنیای فناوری
منتشر شده در 22 شهریور 1397

کمپانی اپل در جریان رویداد امشب خود، از نسل چهارم ساعت هوشمند اپل واچ رونمایی کرد.


اپل طی مراسمی در آمفی‌تئاتر استیو جابز از چهارمین نسل از ساعت هوشمند خود رونمایی کرد. اپل واچ جدید در مقایسه با نسل پیشین بهبودهایی را به‌خود دیده است. تیم کوک در زمان معرفی اپل واچ، از این محصول نه‌تنها به‌عنوان برترین «ساعت هوشمند» جهان، بلکه به‌عنوان برترین «ساعت» جهان یاد کرد. اپل از سه ویژگیِ در ارتباط ماندن، یکپارچه شدن با فعالیت‌های کاربران و پیوند خوردن با سلامتی آن‌ها به‌عنوان سه ویژگی اساسی این محصول یاد می‌کند.


در ساعت جدید شاهد بزرگ‌تر شدن نمایشگر اپل‌واچ هستیم. اندازه‌ی نمایشگر اپل‌واچ سری 4 در مدل کوچکتر به میزان 35 درصد و در مدل بزرگتر به میزان 32 درصد در مقایسه با نسل پیشین افزایش پیدا کرده است؛ با این حال، اپل واچ سری 4 باریک‌تر از گذشته است و وزن آن هم در مقایسه با سری 3 کاهش‌یافته است.



از دیگر تغییرات ظاهری اپل واچ می‌توان به اصلاح اهرم کناری و اضافه شدن ویژگی بازخورد لمسی (Haptic Feedback) به آن اشاره کرد. کلید کناری نیز اصلاح شده و بیرون‌زدگی آن از بدنه کاهش یافته است. پوشش پشتی اپل‌واچ از نوع سرامیک با رنگ مشکی است و در قسمت جلو نیز از یاقوت کبود استفاده شده است. این ساعت جدید با بندهای نسل پیشین سازگار است و بندهای فلزی جدیدی با رنگ نقره‌ای و طلایی نیز برای آن عرضه شده‌اند.


قلب تپنده‌ی اپل واچ پردازنده‌ی 64-بیتی و دو هسته‌ای S4 است. به ادعای اهالی کوپرتینو، کارایی این پردازنده در مقایسه با نسل پیشین دو برابر شده است. شایان ذکر است که علی‌رغم استفاده از پردازنده‌ی بهینه‌تر، عمر باتری اپل واچ همان 18 ساعت پیشین است؛ اما با همین میزان شارژدهی نیز می‌توان به مدت دو روز بدون شارژ مجدد از این ساعت استفاده کرد. ژیروسکوپ (چرخش‌نما) و شتاب‌سنج این ساعت هوشمند هم بهبود یافته‌اند. حسگر جدیدی نیز برای پایش فعالیت قلبی کاربران به این محصول اضافه شده است.



به‌لطف افزایش اندازه‌ی نمایشگر، امکان مشاهده‌ی اطلاعات و جزئیات بیشتر برای کاربران فراهم شده است. از دیگر بهبودهای سخت‌افزاری اپل واچ می‌توان به تغییر مکان میکروفون اشاره کرد. بلندگوی این ساعت هوشمند نیز تغییراتی به خود دیده است و اکنون صدای بیشتری تولید می‌کند. پشتیبانی از پنجمین نسخه از ارتباط بلوتوث از جمله ویژگی‌های اپل‌ واچ است. همچنین، درحالی که اپل واچ سری 4 را پوشیده‌اید می‌توانید بدون نگرانی به شناکردن بپردازید.


از نظر نرم‌افزاری نیز شاهد بهبودهایی در اپل واچ نسل چهارم هستیم. برای مثال، برخی از اپلیکیشن‌ها می‌توانند به‌عنوان یک واچ‌فیس (Watch Face) به ایفای نقش بپردازند. واچ‌فیس‌های داینامیک که کاربران می‌توانند با آن‌ها تعامل کنند هم از جمله ویژگی‌های جدید نرم‌افزاری اپل واچ سری 4 است.


سیستم‌عامل واچ‌ او‌اس و برخی اپلیکیشن‌ها نیز دستخوش تغییراتی شده‌اند تا از فضای بیشتر نمایشگر اپل واچ 4 بیشترین بهره را ببرند. یکی از ویژگی‌های جالبی که به چهارمین نسل از اپل‌واچ اضافه شده، توانایی تشخیص سقوط کاربران است؛ این ساعت در صورت سقوط کاربر می‌تواند تشخیص دهد که وی در شرایط خطرناکی قرار دارد. پس از آن، ساعت هوشمند می‌تواند با سرویس‌های اضطراری تماس بگیرد و آن‌ها را از سقوط کاربر آگاه کنند.



نظارت بر فعالیت قلب و تهیه‌ی نوارقلب هم یکی دیگر از ویژگی‌های ساعت جدید اپل است. این ویژگی می‌تواند فعالیت‌های قلبی غیرطبیعی را تشخیص دهد و کاربران را از این موارد آگاه کند. جالب‌تر اینکه با دریافت تاییدیه‌ای از سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده، اکنون اپل‌واچ به‌عنوان یک ابزار پزشکی شناخته می‌شود.


اگر می‌خواهید نمونه‌ی دارای ویژگی تماس تلفنی اپل واچ را خریداری کنید، باید مبلغ 499 دلار هزینه کنید. قیمت در نظر گرفته شده برای نمونه‌ی فاقد توانایی تماس تلفنی نیز 399 دلار است. در کنار اعلام این قیمت‌ها، اپل قیمت اپل واچ نسل 3 را هم به 279 دلار رسانده است. خریداران می‌توانند از 14 سپتامبر (23 شهریور) اپل واچ جدید را سفارش دهند؛ تحویل این محصول هم از 21 سپتامبر (30 شهریور) شروع خواهد شد.

دیدگاه کاربران