سیلاب سیستان و بلوچستان در هشتمین روز خود با همت دستگاههای اجرایی مسوولان استانی و کشوری سپاه پاسداران و بسیج سبب جوانه زدن بارقههای امید در دل مردم سیلزده این استان شده است.
بارانهای سیل آسای اواخر هفته گذشته و اوایل هفته جاری خسارتهای زیادی را در سیستان و بلوچستان به جا گذاشته ولی رفت و آمدهای مسوولان به این مناطق شرایط را تا حدود زیادی تغییر داده و مشکلات را به مقدار قابل توجهی سامان بخشیده است.
علاوه بر رییس مجلس شورای اسلامی فرمانده کل سپاه پاسداران وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات نیرو ورزش و جوانان بهداشت و درمان و سخنگوی دولت نیز به مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان سفر و مشکلات مردم را از نزدیک مشاهده و بررسی کردند.
حسن روحانی رییس جمهوری نیر قرار است فردا شنبه به منظور بازدید از مناطق سیلزده و نحوه امدادرسانی به سیلزدگان جنوب سیستان و بلوچستان به چابهار سفر کند.
سیل به عنوان یکی از مخربترین بلایای طبیعی بشری شناخته شده محسوب میشود که اگر منطقهای زیر ساختهای لازم را نداشته باشد آثار مخرب آن در بخشهای مختلف تا مدتها باقی میماند.
همزمان با بارندگیهای 20 تا 22 دی در سیستان و بلوچستان و جاری شدن سیلاب راه ارتباطی 890 روستای این استان قطع شد که با تلاش شبانه روزی نیروهای امدادی سپاه و بسیج اکثر این مسیرها بازگشایی شده است.
سرزمین مردمان صبور رنجور و پر تلاش سیستان و بلوچستان پس از تحمل 20 سال خشکسالی پی در پی هماینک شاهد سیلابهای شدیدی است که هر دو پدیده خسارتهای عمیقی را در بخشهای مختلف اجتماعی و اقتصادی این استان برجا گذاشته است.
به گفته کارشناسان بر اساس برآوردهای اولیه در سیلاب اخیر بیش سه هزار میلیارد تومان خسارت به بخشهای زیربنایی کشاورزی برق شیلات و آموزشی سیستان و بلوچستان وارد شده است.
در سیلاب اخیر مردم رنج دیده سیستان و بلوچستان علاوهبر از دست دادن واحدهای مسکونی شاهد از بین رفتن محصولات کشاورزی و تلف شدن 6 هزار و 400 راس دام سبک و 930 راس دام سنگین خود بودند.