هدست واقعیت ترکیبی ایسر Acer Windows Mixed Reality Headset

سیگنال
منتشر شده در 17 تیر 1397

شرکت ایسر یکی از اولین سازندگان هدست‌های واقعیت ترکیبی ویندوز محسوب می‌شود که یک مدل پایه به همراه دو عدد کنترلر مخصوص عینک های واقعیت مجازی مایکروسافت عرضه کرده است. این هدست از وضوح تصویر 1440 در 1440 پیکسل برای هر چشم، یک نمایشگر ال‌سی‌دی و میدان دید 95 درجه‌ بهره می‌برد. رنگ بدنه‌ی آن ترکیبی از آبی و مشکی و ابعاد جمع‌وجور آن مناسب قرار دادن در یک کوله‌پشتی است.


دارای دو عدد صفحه نمایش 2.89 اینچی با رزولوشن 1440 در 1440 پیکسل (جمعا 2880 در 1440 پیکسل)


نرخ رفرش صفحه نمایش 90 هرتز با پورت HDMI نسخه 2


سنسورهای حرکتی موجود: ژیروسکوپ، شتاب سنج و قطب نما


دوربین حرکتی دنبال کننده: Inside Out B+W VGA camera


اتصالات: یک عدد کابل HDMI نسخه 2 یا 1.4 و یک عدد کابل یو اس بی 3 به طول 4 متر


از نظر طراحی و شکل ظاهری هدست واقعیت ترکیبی ایسر بسیار زیبا و خلاقانه ساخته شده است. در ساخت بدنه دستگاه صدها چند ضلعی 3 بعدی در کنار هم قرار گرفته و الگویی خاص را تشکیل می‌دهند. به گفته ایسر، طراحان این دستگاه در ساخت آن از تکنولوژی خاصی بهره گرفتند که معمولا در معماری دیجیتال از آن استفاده می‌شود. گفتنی است سطح بدنه نمایی براق پیدا کرده و اثر Tone-On-Tone (دو جلوه از یک رنگ در یک زمینه) به خوبی در آن مشهود است.کاربر در استفاده از این هدست بسیار راحت خواهد بود چرا که وزن آن حدود 400 گرم بوده و فشار زیادی را به سر تحمیل نمی‌کند. عینک واقعیت مجازی ایسر از نوعی طراحی موسوم به تاج متعادل یا Balanced-Crown بهره می‌برد که در آن عمده وزن دستگاه به روی پیشانی و پشت جمجمه می‌‌افتد؛ این باعث می‌شود که دیگر فشاری به صورت و بینی وارد نشود.هدست واقعیت ترکیبی acer از نظر فیزیکی طوری طراحی شده که به راحتی می‌توان قسمت اصلی عینک (Visor) را بالا زد و برای مدتی از دنیای مجازی فاصله گرفت. بنابراین لازم نیست تا هدست را کاملا از سر خود جداکنید؛ به راحتی آن را بالا ببرید تا از دنیای واقعی اطراف خود آگاه باشید و با پایین آوردن هدست دوباره در دنیای مجازی غوطه ور شوید.هدست واقعیت ترکیبی ایسر نیازی به سنسور های خارجی ندارد و از آنجا که نیازی به دانلود نرم‌افزار اضافی هم نیست، راه‌اندازی این هدست در مجموع 10 دقیقه و حتی کمتر از آن طول خواهد کشید. نکته مثبت دیگر آن است که به دلیل نبود سنسور خارجی، کاربر دیگر به میز، صندلی یا اتاق خود محدود نبوده و عملا هر جا که بتوان لپ‌تاپ را انتقال داد، امکان استفاده از این هدست نیز فراهم خواهد بود.بیشتر افراد کاربرد هدست های واقعیت مجازی را به بازی محدود می کنند. آیا تا به حال شما شناکردن و غواصی با دسته دلفین ها را تجربه کرده اید؟ حقیقت این است که هدف از توسعه این دستگاه‌ها صرفا بازی نیست و گیمینگ بخش کوچکی از آن است. مسافرت مجازی، ورزش، فرهنگ، تماشای کنسرت‌ های زنده، تماشای فیلم ها، بازی هایی مثل Minecraft و … تنها بخشی از کاربردهای این هدست‌ ها هستند. به گفته مایکروسافت در حال حاضر بیش از 20 هزار اپلیکیشن برای پلتفرم Windows Mixed Reality در دسترس است. این هدست می تواند از محتوای SteamVR پشتیبانی کند.


هدست‌های واقعیت ترکیبی ویندوز شباهت زیادی به اکیولس ریفت و اچ‌تی‌سی وایو دارند و شرکت‌های زیادی آن‌ها را به‌صورت باندل و به همراه کنترلرهای حرکتی به فروش می‌رسانند. تفاوت اصلی عینک htc vive یا oculus rift با نمونه‌های واقعیت ترکیبی مایکروسافت این است که هدست‌های ویندوزی هیچ نیازی به سنسورهای جداگانه بیرونی ندارند.


مایکروسافت ردیابی حرکتی 6 جهته را بدون نیاز به قرار دادن سنسورهای خارجی در داخل یک اتاق ارائه می‌دهد. هدست‌های واقعیت ترکیبی ویندوز از دوربین‌ها و سنسورهای مخصوص ردیابی کنترلرهای حرکتی برخوردار هستند؛ در نتیجه اتصال این هدست‌ها به یک لپ‌تاپ و انتقال واقعیت افزوده به هر فضای دلخواه، تجربه‌ی بی‌نظیری به ارمغان می‌آورد.


مایکروسافت نام واقعیت ترکیبی ویندوز را به این دلیل انتخاب کرده که معتقد است تجربه‌ی واقعیت افزوده و مجازی (هولولنز) سرانجام با یکدیگر ترکیب خواهند شد. با اینکه هدست‌های واقعیت ترکیبی موجود تجربه‌ی واقعیت افزوده یا حالت گذرگاه را نظیر عینک گر وی‌آر ارائه نمی‌دهند.

دیدگاه کاربران