برای تماشای ویدیو های بیشتر از طبیعت و گردشگری ایران ، اینجا را کلیک کنید
وجود رشته کوه زنجیرهای زاگرس باعث پدید آمدن یک منطقه سرد کوهستانی در میان دو طبیعت متضاد کویری کاشان و صحرایی برخوارومیمه شده است و سلسله جبال کرکس که در کامو و چوگان به قله گرگش منتهی میشود، هم از لحاظ ارتفاع بالا نسبت به سطح دریا و هم از لحاظ این که سدّی در برابر ابرهای بارشی است باعث ایجاد این پدیده شده است.
نزدیکی یکی از گرم ترین نقاط کره زمین یعنی کویر کاشان، منطقهای سردسیر و ییلاقی قرار دارد که تا خود به این منطقه شگفتانگیز سفر نکنید باور نمیکنید که در کویری گرم و سوزان تکهای از این بهشت سرسبز و زیبا جاخوش کرده است و تنها با رفتن به کامو میتوانید لذت برف بازی در نزدیکی کویر داغ را تجربه کنید و با دیدن زیباییهای منحصر به فرد آن چشمان خود را نوازش دهید.
کامو و چوگان یکی از آبادی های کاشان است که به علت داشتن آب و هوای خنک و کوهستانی از زمانهای خیلی دور ییلاق کاشان، بخش کویری و گرمسیری کاشان و آبادی های تابعه آن بوده است و این منطقه در درّهای با شیب ملایم قرار دارد و از دامنههای بلندیهای کرکس و گرگش آغاز میشود و به سمت جوشقان ادامه پیدا میکند.
شهر کامو و چوگان در ارتفاعات قرار گرفته است و به دلیل آب و هوای معتدل سردسیری و رودخانه دائمی پر آب و فراوانی آبهای جاری دارای طبیعتی کاملاً سرسبز است و کوههای اطراف آن با پوشش انبوه درختان چشم اندازی وصف ناپذیر دارد و شغل اصلی مردم دامداری و کشاورزی است و محصولات سردسیری بسیار مرغوبی در آن کشت میشود.
باغهایی با درختان انگور، گیلاس و آلبالو و غیره در این منطقه کوهستانی به وفور دیده میشود و در چهار فصل سال تماشایی است و شکوفههای خندان باغهای میوه در بهار، درختچهها و درختان سر به فلک کشیده سرسبز و گل ها و گیاهان وحشی و هوای خنک و دلپذیر در تابستان و طبیعت رنگارنگ آن در پاییز و چشم انداز ارتفاعات پر از برف و امکان اسکی آماتور آن در زمستان تنها گوشهای از زیبایی های این خطّه ی دیدنی است.
با توجه به تحقیقات به عمل آمده منطقه کامو کاشان گرانیکاه ایران محسوب میشود و از حیث غارهای ایجاد شده در کوههای مرتفع و سر به فلک کشیده این منطقه از خاستگاههای اولیه پیدایش بشر بوده و ابزارهای سنگی به دست آمده در زمینه شکار حیوانات درکامو یکی از قدیمی ترین مراکز اسکان بشر بوده است.
کامو بلندترین نقطه جغرافیایی استان اصفهان نسبت به سطح دریا است و بقایای شکلگیری خشکی پس از فرورفتن آب اقیانوس اولیه حدود دو میلیارد سال از حیات این ناحیه میگذرد و حجاری، ساخت ابزارهای سنگی، پالایش مواد، پیدایش لولههای سفالین انتقال آب در هزاره سوم قبل از میلاد، ساخت استخرهای مهار آب از نبوغ منحصربهفرد این مردم است.
طراحی وسایل مخصوص پالایش ماست بنام مشک، تولید آهک، ساخت طلا در منطقه پا سنگ زر، سفالگری، ساخت تجهیزات کشاورزی، ابداع ورزشهای سنتی و ابزارهای مربوط به آنها مانند نبی بازی، کازو، کالاچ و غیره، ساخت قفلهایی مانند کلون، قالی بافی، سفره بافی، گلیم بافی، علم تولید آلیاژ در هزارههای قبل از میلاد نیز از دیگر نبوغ منحصربهفرد این مردم است.
نبوغ دیگر این مردم می توان به علم گیاه شناسی و طب سنتی، ترویج کشاورزی، رکورد بذر گندم و سیب زمینی، استفاده از چرم در امر حفاظت از مواد غذایی از دیر باز مانند قلیه و دیگهای روغن و مشکولههای نگهداری ماستینه، تولید زغال، ابداع تنورهای گلی، صنعت آهنگری، نساجی و پشم ریسی و غیره اشاره کرد.
اگر بخواهیم از حیث تمدّنی و شهرنشینی منطقه را مورد بررسی قرار دهیم، آب عامل و منشأ شکل گیری هر تمدّن، شهر و یا اجتماعی کوچک است و شکلگیری جوامع کامو و چوگان نیز از این قاعده مستثنا نبوده است و به علت عدم دسترسی به اسناد تاریخی مرتبط که در گذر زمان دستخوش آسیبهای طبیعی و انسانی از جمله سرقت توسط بیگانگان شده است.