با تهدید رئیس جمهور آمریکا به تحریم عربستان، رسانه ها و محافل رسمی و غیر رسمی سعودی تلاش می کنند با بزرگ جلوه دادن بازار سرمایه ای و انرژی این کشور، عواقب و پیامدهای جهانی و منطقه ای تحریم را نیز بزرگتر جلوه دهند تا شاید از تحریمها در امان بمانند. ولی خیلی از کارشناسان این مسئله را حاکی از شکننده بودن اقتصاد عربستان سعودی و درمانده شدنشان در برابر نگرانیهای حاصل از تحریم متحد سیری ناپذیر شان تحلیل می کنند. در تازه ترین رویدادها از زمان تهدید دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به اعمال تحریم بر عربستان در صورت ثابت شدن نقش این کشور در ناپدید شدن جمال خاشقجی، سقوط ارزش بورس ریاض ادامه دارد، شبکه سعودی العربیه تلاش کرد با پخش گزارشی بر قدرت اقتصادی عربستان در برابر تحریم های احتمالی تاکید کند.
گزارشگر شبکه تلویزیونی العربیه، گفت: یک مقام مسئول سعودی تاکید کرد عربستان هر نوع تهدید اقتصادی یا سیاسی را رد می کند و اعمال تحریم های اقتصادی بر عربستان بر اقتصاد جهانی تاثیر خواهد گذاشت. این مقام مسئول تاکید کرد اگر هر نوع تدابیری علیه عربستان اتخاذ شود، این کشور با اقدام بزرگتری پاسخ خواهد داد.
گزارشگر شبکه العربیه افزود: عربستان روزانه ده میلیون و هفتصد هزار بشکه نفت تولید می کند و یک میلیون و سیصد هزار بشکه ظرفیت مازاد دارد. جهان به این ظرفیت مازاد عربستان برای جبران هر نوع کمبود در عرضه نفت، وابسته است. تولید نفت در عربستان دوازده درصد تولید نفت در جهان را تشکیل می دهد. عربستان نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد و کاهش رشد اقتصادی آن در سال 2016، تاثیر منفی بر رشد اقتصادی همه منطقه داشت و بر تصمیم بسیاری از شرکت های بین المللی برای سرمایه گذاری در منطقه تاثیر گذاشت. ارزش بورس عربستان در سال گذشته ششصد و هشتاد و پنج میلیارد دلار بود که بزرگترین بازار منطقه محسوب می شود.