گزینه های ایران برای مقابله با تحریم های نفتی آمریکا

اخبار تماشایی
منتشر شده در 22 مهر 1397

اسحاق جهانگیری در مراسم روز جهانی استاندارد با اشاره به شرایط غیرعادی تحمیلی به کشور گفت: هدف ما مقابله با این جنگ تحمیلی اقتصادی و افزایش منابع درآمدی کشور است که اصلی‌ترین این منابع نفت است.


وی با بیان اینکه آمریکا اعلام کرده می‌خواهد صادرات نفت ایران را به صفر برساند گفت: برخی کشور‌ها با این موضوع هم صدایی کرده اند و پیش از 13 آبان واردات خود را به صفر رسانده اند، اما با این حال ما کشور‌های جدیدی را در دنیا پیدا کرده ایم و با شرکای سنتی خود نیز مذاکره کردیم و راهکار‌های جدیدی را برای صادرات نفت پیدا کرده‌ایم.


جهانگیری با اشاره به افزایش قیمت نفت گفت: آمریکا گمان می‌کند عربستان سعودی می‌تواند این نفت را جایگزین کند، اما هم‌اکنون نفت ایران به بالای 80 دلار رسیده و با نصف صادرات گذشته نیز درآمده قبل را خواهیم داشت.


وی گفت: بازرگانان داخلی و بخش خصوصی نیز در این زمینه به کمک آمده اند. جهانگیری به صادرات غیر نفتی اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی باید با افزایش صادرات خود منابع حاصل از آن را در اختیار اقتصاد کشور قرار دهد در خصوص ورود ارز صادرکنندگان بخش خصوصی و چه دولتی به چرخه اقتصادی انتظار بیشتری داریم.


جهانگیری افزود: خودمان می‌توانیم تصمیم بگیریم که دوران تحریم چه مدت طول بکشد و راه آن این است که دلسوزان کشور پای کار بیایند و ثبات را به اقتصاد بازگرداند و با جوسازی‌ها و فشار روانی که مخالف منافع ایران است مقابله کنند که در این صورت می‌توانیم اقتصاد را با سرعت به پیش ببریم.


وی گفت: تحریم‌های کنونی می‌تواند یک فرصت طلایی باشد، در این شرایط مردم بیشتر به سمت کالا‌های داخلی سوق داده می‌شوند.


معاون اول رئیس جمهور گفت: در این شرایط تولید کنندگان داخلی نباید قیمت‌ها را به صورت غیر طبیعی بالا ببرند و یا کیفیت را کاهش دهند.


وی افزود: در شرایط فعلی سازمان‌ها نیز باید متناسب با تحریم چابک شود و قوانین و مقررات زائد برای فعالیت فعالان اقتصادی حذف شود.


جهانگیری گفت: سازمان استاندارد نیز باید در زمینه واردات و صادرات بهتر عمل کند. وی گفت: علاوه بر کالا‌ها و خدمات سرمایه‌های اجتماعی نیز نیازمند معیار و استاندارد است از جمله آموزش و پرورش رشد فناوری سلامت بهداشت اعتماد به نهاد‌های حکومتی احساس امنیت و امید به آینده.


جهانگیری افزود: امروز مسئله اصلی کشور ما مسایلی مثل سطح رضایتمندی، همبستگی و امید به بهبود آینده است که باید در دستور کار همه دستگاه‌ها قرار بگیرد که حرفشان در جامعه نفوذ دارد و در این زمینه فعال باشند.


وی گفت: امروز شرکت‌های برتر دنیا شرکت‌هایی هستند که از فناوری‌های جدید استفاده می‌کنند بنابراین واحد‌های تولیدی ما نیز وقتی موفق خواهند بود که فناوری‌های روز را به خدمت بگیرند.


جهانگیری گفت: امروز تولید کنندگان کشور سعی کرده‌اند توجه ویژه به استاندارد داشته باشند و همین باعث روند خوب صادرات غیرنفتی شده است و در صادرات، کالا‌های دانش بنیان سهم بیشتری یافته است.


وی با اشاره به اینکه سرعت توسعه ایران در مقایسه با برخی کشور‌ها کمتر بوده است گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد ما بخش خصوصی توانمندی داریم، اما ضعف اصلی در سیاست گذاری عالمانه و عدم ادامه این سیاست‌ها است که باید این ضعف برطرف شود.

دیدگاه کاربران
متفاوت -

بله بله