بیوگرافی پریسا تبریز، بانوی ایرانی-لهستانی در راس تیم کروم گوگل

دنیای فناوری
منتشر شده در 31 مرداد 1397

پریسا تبریز یکی از مدیران ارشد گوگل است که اکثر فعالیت‌های خود را به امنیت اختصاص داده و ملقب به شاهزاده امنیت گوگل است.


پریسا تبریز (Parisa Tabriz) متخصص امنیت کامپیوتر و شهروند ایرانی-لهستانی-آمریکایی ایالات متحده‌ی آمریکا است. او در گوگلبه‌عنوان مدیر مهندسی مشغول به کار بوده و اکنون نیز مدیر بخش مرورگر کروم است. لقب شاهزاده‌ امنیت به‌خاطر مهارت‌ها و تخصص تبریز، برازنده‌ی او است. این متخصص ایرانی آمریکایی در سال 2012 در لیست برترین افراد زیر 30 سال مجله‌ی فوربز در صنعت فناوری و در کنار بزرگانی همچون مارک زاکربرگ قرار گرفت.


تبریز در بخش معرفی خود در پروفایل لینکدین و دیگر شبکه‌های اجتماعی، از عبارت Browser Boss برای معرفی موقعیت شغلی خود در گوگل استفاده می‌کند. او که ابتدا به‌عنوان کارآموز به گوگل آمده بود، مدتی را نیز در استارتاپ USDS به‌منظور مشاوره‌ی امنیتی به دولت آمریکا فعالیت کرده است. تبریز در حال حاضر علاوه بر مدیریت تیم کروم و نظارت بر روند توسعه‌ی ویژگی‌های جدید این مرورگر، فعالیت‌های امنیتی قبلی خود را نیز ادامه می‌دهد.


## تولد و تحصیل


پریسا تبریز در سال 1983 در حومه‌ی شهر شیکاگو به‌دنیا آمد. پدرش یک پزشک ایرانی مهاجر و مادرش یک پرستار لهستانی-آمریکایی بود. او فرزند بزرگتر خانواده است و دو برادر کوچکتر دارد. هیچ‌یک از والدین او علاقه یا تخصصی در زمینه‌ی علوم کامپیوتر نداشتند و تبریز نیز تا سال اول دانشگاه فعالیتی در این زمینه نداشته است.



پریسا تبریز در کودکی


پریسا از همان سنین کودکی، خصوصیت‌های مدیریتی خود را با دستور دادن به برادرانش نشان داده است. او در مصاحبه‌ای در این مورد می‌گوید:


آنها من را قلدر خطاب می‌کردند؛ اما تنها تفاوت من این بود که با برادرانم در بازی‌های خودشان مانند ورزش و بازی‌های ویدیویی شرکت می‌کردم. البته من از آنها بزرگتر بودم و برادرانم را کتک می‌زدم. وقتی بزرگ‌تر شدم در تست پیشنهاد شغل شرکت کردم که افسر پلیس به من پیشنهاد شد. با آن‌که پیشنهاد آن روز، برایم خنده‌دار بود، امروز در شغلی مشابه، امنیت مردم را تامین می‌کنم.


پریسا تبریز تا زمان دانشگاه، هیچ فعالیت کامپیوتری نداشته است


این متخصص امنیت برای انتخاب دانشگاه ابتدا در میان برترین دانشگاه‌های مهندسی آمریکا جستجو می‌کند. او از مشورت دوستان و خانواده نیز استفاده می‌کند. پریسا تبریز ابتدا برای تحصیل در رشته‌ی مهندسی وارد دانشگاه ایلینوی در اربانا شمپین شد. او رتبه‌ی بالای این دانشگاه در بخش مهندسی و همچنین شهریه‌ی معقول آن را از دلایل انتخاب ایلینوی می‌داند. تبریز در مصاحبه‌ای عنوان می‌کند که از انتخاب این دانشگاه راضی بوده است. او منابع متعدد از لحاظ افراد، پروژه‌های تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های متعدد را از دلایل محبوبیت ایلینوی در ذهنش عنوان می‌کند.


پریسا تبریز، بهترین دستاورد دانشگاه را یادگیریِ مفهوم یادگیری می‌داند. او نکات زیادی از دروس دانشگاهی را به یاد ندارد اما تجربه‌های عملی در کار کردن با دیگر مردم را بهترین درس آموزشی دانشگاه می‌داند. او ارتباط برقرار کردن را پدیده‌ای چالشی و حتی برخی اوقات دردناک می‌داند که به هرحال در تمام جنبه‌های تمامی شغل‌ها وجود دارد.



پریسا تبریز در کودکی


پس از مدت کوتاهی پریسا به علوم کامپیوتر علاقه‌مند شده و به این رشته تغییر مسیر داد. در نهایت تبریز مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از همین دانشگاه دریافت کرد. زمینه‌ی تحقیقاتی تبریز در دانشگاه، شبکه‌های بی‌سیم و بررسی حملات در فناوری‌های مرتبط با حریم شخصی بوده است. این متخصص امنیت، چگونگی مدیریت زمان و به سرانجام رساندن کارها را نیز جزو آموزه‌های دانشگاهی خود می‌داند. پریسا معتقد است دانشگاه این فرصت را فراهم کرده تا او بتواند توانایی‌ها و علایقش را پرورش دهد. البته او در نهایت بر این باور است که یادگیری این موارد در محیطی خارج از محیط کلاسیک دانشگاه نیز امکان‌پذیر است.

دیدگاه کاربران