ادامه اختلاف بر سر برنامه کمک مالی اتحادیه اروپا به یونان با تهدید گرایش ژئواستراتژیک این کشور به شرق همراه است.الکسیس سیپراس نخست وزیر جدید یونان فقط سه هفت پس از سفر به برلین مجددا عازم سفر است اما اینبار به سوی قدرتهای شرق یونان.
وی روز چهارشنبه در اولین ملاقات رسمی اش با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در کرملین دیدار می کند. زمان این ملاقات تصادفی نیست.
سیپراس این سفر را که در اصل قرار بود در ماه مه صورت گیرد، به نحوی برنامه ریزی کرده است که یک روز قبل از فرا رسیدن موعد بازپرداخت مبلغ سنگین چهار صد و پنجاه میلیون یورو به صندوق بین المللی پول توسط دولت یونان و در زمانیکه دو ملت ارتودوکس برای برگزاری مراسم عید پاک آماده می شود، وی در مسکو خواهد بود.
دولت چپ گرای یونان در مواجهه با مواضع منفی اتحادیه اروپا در ارتباط با یک برنامه نجات مالی مبتنی بر اصلاحات در ازاء کمک مالی، تلاش خود برای نزدیکی به سه دولت مطرود روسیه، چین و ایران تشدید کرده است.
اما هدف واقعی او چیست؟
در مورد روسیه باید گفت، پس از پیروزی چشمگیر حزب سیریزا در انتخابات اواخر ژانویه برای اولین بار نگرانی هایی در مورد شکل گیری یک اتحاد چپ گرا با روسیه تحت کنترل پوتین ایجاد شد. دولت تازه تشکیل یونان به سرعت تحریم های اقتصادی بر ضد مسکو را محکوم کرد.
از آن زمان اتحاد دولت جدید یونان با کرملین تقویت شده است در حالیکه هیچ نشانه ای از کاهش فشار بر یونان برای بازپرداخت بدهی اش مشاهده نمی شود.
سیپراس در آستانه سفر به مسکو مجددا خواستار لغو تحریم ها و گشوده شدن مجاری دیپلماتیک با کرملین شد. رهبر حزب سیریزا همچنین جنگ اقتصادی را یک «سیاست بی نتیجه» خواند، موضع گیری که حاکی از تشدید تنش بین یونان و بروکسل است.
معاون نخست وزیر و وزیر خارجه یونان ماه گذشته در سفر به پکن از شرکت کاسکو برای مناقصه جهت کنترل دو سوم بندر پیرائوس که هنوز تحت کنترل دولت است، دعوت بعمل آوردند. در حالیکه آتن سعی دارد خریدارانی برای بدهی کوتاه مدتش پیدا کند، پکن به سرعت به نشانه حسن نیت با سرمایه ای بالغ بر صد میلیون یورو در دو مناقصه مشارکت کرد.
گفته می شود یونان از ایران نیز کمک خواسته است. با توجه به اینکه مشکلات مالی یونان هر روز حادتر می شود، شایعاتی در مورد روی آوردن آتن به غیرمحتمل ترین منابع منتشر شده است. جدیدترین مورد از جانب آنتونیس ساماراس نخست وزیر سابق این کشور مطرح شد.
وی نخست وزیر کنونی را متهم کرده است که پسرخاله خود را به ایران فرستاده و خواستار خرید اوراق قرضه یونان توسط دولت تهران شده است.
وی گفت، وقتیکه دولتی در اروپا از چینی ها،ایرانیان و و روسها برای جبران کسر بودجه اش کمک می خواهد، این پیام را برای بقیه اروپا دارد که واقعا یک دولت طرفدار اروپا نیست.
هنوز هیچ سفر رسمی از یونان به تهران برنامه ریزی نشده است اما تلاش برای پیدا کردن خریداران خارجی اوراق بهادار احتمال ادامه دارد.
بانک مرکزی اروپا بانکها داخلی را از افزایش سهم شان از بدهی دولتی منع ساخته است -
موضعی که آتن را به تلاش برای پیداکردن سرمایه گذاران دیگر وا داشته است.
با توجه به نزدیک شدن زمان بازپرداخت بدهی ها، دو طرف امیدوارند قبل از بازگشت سیپراس به مسکو در ماه مه، این معضل حل شده باشد.