از چاشت امروز (یکشنبه) 21 میزان مصادف با هشتم ذی الحجه (یوم الترویه)، اعمال حج تمتع امسال با مُحرم شدن زائران در شهر مکه و حرکت به سمت صحرای عرفات آغاز می شود و زائران طی فاصله زمانی چاشت تا شب وارد صحرای عرفات و در خیمه ها عرفات مستقر می شوند.
امروز یکشنبه در عربستان هشتم ذی الحجه و آغاز مناسک حج تمتع است. مناسک حج تمتع از امروز، با خروج یک میلیون و 400 هزار نفر زائر از سرزمین مکه به قصد وقوف در مزدلفه (عرفات، مشعر و منا) آغاز میشود.
بعداز چاشت امروز زائران خانه خدا عازم صحرای عرفات می شوند تا شب را در آنجا بیتوته کنند. با محرم شدن زائران در مکه و حرکت به سمت عرفات، از امروز اعمال حج تمتع آغاز می شود.
زائران غروب فردا، عرفات را به قصد مشعرالحرام ترک میکنند و شب تا سحر در این صحرا میمانند و سپس به منا میروند تا سه روز در این سرزمین وقوف کنند. وقوف (یعنی ماندن) در سرزمین عرفات با قصد قربت، پس از محرم شدن دومین عمل واجب برای انجام حج تمتع است و زائران فردا 22میزان مصادف با 9 ذی الحجه (روز عرفه)، از ظهر تا غروب در صحرای عرفات وقوف خواهند کرد.
اعمال حج تمتع با وقوف در مشعرالحرام تا طلوع آفتاب، حرکت به منا و انجام رمی، قربانی و تراشیدن سر و بیتوته درمنا ادامه می یابد و سه شنبه 23میزان مصادف با 10 ذی الحجه (روز عید قربان)، زائران در مشعرالحرام تا طلوع آفتاب وقوف می کنند.
روز چهارشنبه 24 میزان مصادف با 11 ذی الحجه، زائران در منا بیتوته می کنند و سپس به رمی جمرات (پرتاب سنگ به شیطان سه گانه) خواهند پرداخت.پنج شنبه 25 میزان مصادف با 12 ذی الحجه نیز زائران اعمال بیتوته در منا، رمی جمرات (پرتاب سنگ به شیطان سه گانه) و حرکت به طرف مکه پس از اذان ظهر را انجام می دهند.
اعمال زائران پس از ورود دوباره به مکه مکرمه شامل طواف، نماز زیارت، سعی بین صفا و مروه و طواف نساء است و نماز پس از روز عید قربان نیز تا حداکثر پایان ماه ذی الحجه انجام می شود و به این ترتیب اعمال حج تمتع به پایان می رسد و زائران حاجی می شوند.