مجلس شورای اسلامی در حالی صبح امروز (شنبه 25 فروردین ماه) آغاز شد که موضوع بارندگیها و سیلابهای اخیر کشور با حضور وزرای کشور جهاد و کشاوری نیرو راه و شهرسازی به بحث و بررسی گذاشته شد.
سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کل کشور در جلسه علنی امروز (یکشنبه 25 فروردین) مجلس شورای اسلامی در صحن علنی گفت: از 25 الی 13 فروردین ماه 3 سامانه جوی فعال شده که این امر منجر به سیلاب و رانش زمین شد سامانه اول در روزهای 26 تا 29 فروردین خسارات بسیاری را در گلستان ایجاد کرد.
وی افزود: طی سال 97 - 98 مجموع کل بارش 204 میلی متر است که 22 درصد افزایش یافته است اما با توجه به اینکه 65 درصد کشور تحت تاثیر خشکسالی بودهاند به نظر میرسد که ما همچنان تحت تاثیر خشکسالی هستیم و بارشها ناشی از تغییر اقلیم جهانی است و بر اساس اطلاعات آماری بارش کشور تا پایان فروردین قابل ملاحظه خواهد بود.
رئیس سازمان هواشناسی کل کشور در پاسخ به سوال علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه آیا سازمان هواشناسی پیش از بروز این سیل پیش بینی نیز داشته است بیان کرد: پیش بینیهای ما در سه بازه کوتاه مدت میان مدت و بلند مدت تقسیم میشوند بررسیهای احتمالی کاملا وجود داشته و پیش بینیهای بلند مدت نیز بر اساس نرم بینالمللی بوده است.
وی بیان کرد: اطلاعیه و اخطارهای سازمان هواشناسی روزهایی که شرایط جوی کمی نامساعد است 72 ساعت قبل صادر و 48 ساعت قبل از نیز اخطار صادر میشود و برای سیلاب اخیر نیز 72 ساعت قبل پیش بینیهای لازم انجام شده بود.
تاجبخش درباره پیش بینیهای میان مدت افزود: ما توان پیش بینی 15 - 15 را هم داریم اما هر چه به زمان رخداد نزدیک میشویم میتوانیم اطلاعات بهتری به مردم ارائه کنیم لذا این توانایی در حال حاضر در سازمان هواشناسی وجود دارد اما به حد آن از 15 روز جلوتر قابل اعتماد نیست.
رئیس سازمان هواشناسی کل کشور خاطرنشان کرد: ما معمولا برای بارشها این کار را انجام نمیدهیم چون هوا متغیر است و ترجیح این است که طبق شرایط 72 ساعت قبل اطلاعیهها را صادر و 48 ساعت قبل از وقوع بارشها نیز اخطار صادر کنیم.
وی اظهار کرد: سازمان هواشناسی 150 اطلاعیه 90 اخطاریه به دستگاههای اجرایی و 1950 گزارش رادیویی و تلویزیونی در شرایط مخاطره آمیز داشته است.