توقف رشد کمیگرایی در رشتههای علوم پزشکی از مهمترین دستاوردهای وزارت بهداشت
دکتر هاشمی همچنین توقف رشد کمیگرایی در رشتههای علوم پزشکی را از مهمترین دستاوردهای وزارت بهداشت طی سالهای اخیر عنوان کرد و گفت: ما بالغ بر 91 دانشکده پزشکی در کشور داریم که خوشبختانه با اجرای برنامه تحول در آموزش پزشکی توانستیم در رشتههای علوم پزشکی نظیر دندانپزشکی، داروسازی و پزشکی و غیره رشد کمی را متوقف کنیم و در راه اندازی رشتهها و ظرفیتها بیشتر بر نیازهای کشور توجه داشته باشیم و در حال حاضر میزان پذیرش در رشتههای مختلف براساس نیاز کشور اتفاق میافتد.
وی ماموریتگرایی را یکی دیگر از اقدامات مهم وزارت بهداشت طی سالهای اخیر توصیف کرد و گفت: براساس این رویکرد، تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ماموریتهای مشخصی دارند و در حیطه ماموریت اصلی خود فعالیت و برنامههای خود را پیش میبرند.
وزیر بهداشت همچنین بر ضرورت استانداردسازی و اعتبار بخشی مراکز آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد و گفت: به اعتقاد من با اجرای این برنامه مراکزی که استانداردهای لازم را در عرصههای مختلف نداشته باشند، باید تعطیل شوند.
دکتر هاشمی با تاکید بر اینکه ما باید در میزان ظرفیت پذیرش در رشتههای علوم پزشکی حساس باشیم، خاطرنشان کرد: براساس گزارش سازمان سنجش آموزش کشور خوشبختانه ما صد در صد ظرفیتها را در پذیرش دانشجو در دانشگاههای علوم پزشکی رعایت کردهایم و همچنان تاکید میکنم باید روی میزان ظرفیت پذیرش دانشجو در کشور بسیار حساس باشیم.
وزارت بهداشت به هیچ عنوان نمیتواند مقررات را زیر پا بگذارد
وزیر بهداشت همچنین به اتفاق اخیر دانشگاه آزاد و اشتباهی که در میزان پذیرش دانشجو اتفاق افتاد اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت به هیچ عنوان نمیتواند مقررات را زیر پا بگذارد و ظرفیتهای اعلام شده به این دانشگاه در حوزه پذیرش دانشجو قابل تغییر نخواهد بود و میزان ظرفیت برای پذیرش دانشجو در رشتههای علوم پزشکی همان ظرفیتی است که به این دانشگاه اعلام شده است.
وی همچنین راه اندازی مرکز سنجش آموزش پزشکی را یکی دیگر از فعالیتهای مهم وزارت بهداشت طی سالهای اخیر عنوان کرد و گفت: من معتقد هستم آزمونها باید در قالب مناطق برگزار شوند و ما نباید جز سیاستگذاری و نظارت کار دیگری در ستاد انجام بدهیم. در واقع تمرکززدایی یکی از سیاستهای وزارت بهداشت است که با وجود اختلاف نظر در این زمینه تاکید دارم باید با قوت و قدرت بیشتری اجرایی شود.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: آزمونهای وزارت بهداشت باید در سطح مناطق برگزار شود و ما باید یک آزمون ملی در حوزه ستادی داشته باشیم که آن آزمون هم آزمون بورد تخصصی است که توسط اساتید برگزار میشود که البته باید در این آزمون نیز بازنگری لازم صورت بگیرد.
ضرورت توجه به مهارتآموزی و کیفینگری رشتههای علوم پزشکی
وزیر بهداشت همچنین توجه به بحث مهارتآموزی و کیفینگری را یکی دیگر از ملزومات حوزه آموزشی در رشتههای علوم پزشکی عنوان کرد و گفت: در رشتههای مربوط به علوم پزشکی مهارت بخشی از دانش به شمار میرود و بخشی دیگر آموزشهای عملی باشد. ما باید مراقب باشیم بی سوادی مدرن که امروزه گریبانگیر رشتههای غیر پزشکی است، در این حوزه اتفاق نیفتد.
وی ادامه داد: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی تعداد 600 دانشجو در رشتههای علوم پزشکی پذیرش میکردند اما امروزه حدود 8000 دانشجوی پزشکی جذب میکنیم. من تاکید میکنم با توجه به این که این رشتهها با جان مردم سر و کار دارند بنابراین هر چه سختگیری بیشتری در جذب دانشجویان داشته باشیم، اعتبار بیشتری نیز در جامعه کسب خواهیم کرد.
به گفته هاشمی، برای اولین بار در تاریخ وزارت بهداشت در چهل سال گذشته مسئولیت ما برای تصدی در عرصه این وزارتخانه یک بار دیگر تمدید شده است و ما در حال حاضر تیمی هستیم که اگر جان سالم به در ببریم، هشت سال مقدرات بهداشت و درمان کشور را به دست گرفتهایم، اما قلب تمامی فعالیتهای ما در این عرصه معاونت آموزشی است و آنها برای سلامت مردم میتوانند اقدامات بسیار مهمی را انجام بدهند که عملکرد آنها میتواند موجب افتخار در این عرصه شود یا اینکه مردم را ذلیل نماید، بنابراین ما باید تصمیمات مهم و حساسی در عرصه آموزشی رشتههای علوم پزشکی بگیریم.