استارتاپ‌هایی که از طریق هوش مصنوعی با بیماری روانی مبارزه می‌کنند

دنیای فناوری
منتشر شده در 23 خرداد 1397

استارتاپ‌هایی که از طریق هوش مصنوعی با بیماری روانی مبارزه می‌کنند


متخصصان بیماری‌های روانی و کارآفرینان پیغام مشترکی برای مبتلایان به انواع این نوع بیماری دارند. پیغام این است که آن‌ها در این مسیر تنها نیستند و به کمک یکدیگر مشکلات را پشت سر خواهند گذاشت. این پیغام در سال 2018 و همزمان با مرگ ناگهانی دو نفر از چهره‌های شناخته‌شده یعنی کیت اسپید و آنتونی بوردن معنای بیشتری پیدا می‌کند. هر دوی این افراد سابقه‌ی افسردگی طولانی‌مدت داشته‌اند و در سنین 55 و 61 سالگی به زندگی خود پایان داده‌اند.


طبق اعلام مؤسسه‌ی ملی روان حدود 18 درصد بزرگسالان آمریکا از نوعی بیماری روانی رنج می‌برند و تعداد کمی از آن‌ها تحت درمان مؤثر قرار گرفته‌اند. این مشکلی بسیار جدی است که روزبه‌روز بزرگ‌تر می‌شود و شرکت‌های تکنولوژی بزرگی خواهان مقابله با آن هستند. بهترین راه درمان بیماری‌های روانی کمک گرفتن از متخصصان این رشته است؛ اما در نبود چنین متخصص‌هایی می‌توان به استارتاپ‌هایی با هدف کاهش اضطراب، افسردگی یا سایر جنبه‌های بیماری‌های روانی تکیه کرد. در ادامه‌ی این مقاله‌ی زومیت به معرفی بیشتر هفت استارتاپی می‌پردازیم که در این زمینه فعالیت می‌کنند.



## 1- استارتاپ Quartet Health


این استارتاپ در سال 2014 بنیان‌ گذشته شد. استارتاپ Quartet Health از یادگیری ماشین برای تشخیص بیمارهایی با احتمال ابتلا به اختلالات روانی استفاده می‌کند. سپس پزشکان مراقبت اولیه و درمانگرهای رفتاری مناسب را تحت یک برنامه‌ی درمانی شخصی‌سازی شده به بیمار پیشنهاد می‌دهد. گوپتا، یکی از بنیان‌گذاران این استارتاپ می‌گوید:


> ایجاد همکاری میان پزشکان مراقبت اولیه و درمانگرهای رفتاری برای بهبود سلامتی کلی مردم جامعه ضروری است. تکنولوژی، پلی است میان سلامتی روانی و فیزیکی افراد.


این شرکت نیویورکی که با تعدادی از تأمین‌کنندگان بیمه همکاری می‌کند، حدود 93 میلیون دلار سرمایه از شرکت‌های بزرگی مانند Polaris Partners، most recently و Google Ventures دریافت کرده است.


## 2- استارتاپ DotCom Therapy


ایده‌ی راه‌اندازی این شرکت اولین بار در سال 2015 به ذهن بنیان‌گذاران آن رسید و این کسب‌وکار رویکرد منحصربه‌فردی برای خدماتی درمانی ارائه کرده است. این شرکت با 28 دانشگاه در هفت کشور برای ارائه‌ی خدمات در زمینه‌ی گفتار درمانی، کار درمانی، سلامت روان و خدمات تله ادیولوژی همکاری می‌کند. آن‌ها بیماران را به 90 متخصصی معرفی می‌کنند که بلافاصله و از طریق کامپیوتر به مشکل آن‌ها رسیدگی خواهند کرد. هزینه‌ی جلسات درمان 30 دلار برای 15 دقیقه مشاوره است. رابینسون یکی از بنیان‌گذاران این استارتاپ می‌گوید:


> امروزه همه‌ی مردم لپ‌تاپ، موبایل و تلفن همراه دارند و برای اولین بار در تاریخ، همه‌ی انسان‌ها به‌راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. پس مهم نیست در شیکاگو زندگی می‌کنید یا اهل آلاسکا هستید؛ مهم این است که در این مقطع زمانی راهی برای دسترسی به این تکنولوژی فراهم شده است.


این استارتاپ از طریق دوستان و اعضای فامیل سرمایه‌ی شخصی دریافت کرده و درآمد آن در آن گذشته به دو میلیون دلار رسیده است.


## 3- استارتاپ Talkspace


احتمالا نام مایکل فلپس، پرافتخارترین شناگر المپیک را شنیده‌اید. جالب است بدانید او در سال 2014 یعنی در اوج محبوبیت، به افسردگی شدید مبتلا بود و حتی اقدام به خودکشی کرد. او می‌گوید:


> من به مدت پنج روز از اتاقم خارج نشده بودم و از خودم می پرسیدم آیا می‌خواهم باز هم به زندگی ادامه دهم یا خیر؟


او تحت مشاوره متخصص قرار گرفت و درنهایت موفق شد این افکار را از ذهن خود خارج کند. فلپس ماه گذشته برای ارتقاء سطح آگاهی مردم نسبت به بیماری‌های روانی با استارتاپ Talkspace وارد همکاری شد. این استارتاپ کاربران را از طریق وب‌سایت و اپلیکیشن موبایل به درمانگران مجاز معرفی می‌کند و قیمت هر جلسه مشاوره از 32 دلار آغاز می‌شود. این استارتاپ در سال 2012 راه‌اندازی شده است و ادعا می‌کند تا به حال 500 هزار بیمار را درمان کرده و معتقد است تعداد آن‌ها افزایش پیدا خواهد کرد.

دیدگاه کاربران