با نگاهی به سالهای اخیر، به این نتیجه میرسیم که روند شاسیبلندسواری یا به بیان بهتر، افزایش خرید کراساورها، همزمان با رشد قابل توجه در بازار جهانی، در ایرانهم، رو به افزایش است. به گزارش آمار رسمی،بیشترین عرضهی چینیها در کشور، به جک S5 و امویام X33 اختصاص دارد که هر دو در کلاس کراساور هستند. چنین شرایطی، فعالان بازار را به سمت واردات خودرو از این گروه، تشویق میکند.
حدود 12 سال پیش، شرکت زوتی (زوتیه) در چین، بنیان نهاده شد. این گروه صنعتی، کاملا خصوصی است و با نام کامل Zotye International automobile Trading در شرق چین و شهر ژجیانگ فعالیت میکند. هرچند که برند زوتیه، جوان و کمسابقه به نظر میرسد، امروزه 15 نوع خودروی مختلف تولید میکند که شامل 9 کراساور، 3 مدل سدان و 3 محصول کوچک در کلاس شهری است.این شرکت، از نظر کیفیت محصولات، در سطح اول خودروسازان چینی، ارزیابی میشود و با برندهای خارجی، از جمله تویوتا، دایهاتسو و فیات، همکاری دارد. با نگاهی به محصولات مختلف زوتیه، متوجه میشویم که ضعف طراحی در این برند، کمتر از دیگر خودروسازان چینی است، چراکه مدیران زوتیه، الگوبرداری از مدلهای خارجی را اولویت خود قرار دادهاند و در بسیاری موارد، از جمله خودروی آریو S300 که توسط سایپا مونتاژ میشود؛ حق امتیاز استفاده از یک پلتفرم معتبر را، خریداری کردهاند.
خودروسازان چینی با تقلید از لکسوس، آکورا و اینفینیتی که به ترتیب، برندهای لوکس زیرمجموعهی تویوتا، هوندا و نیسانهستند، نامهای تجاری تحت سرپرستی خود را افزایش دادهاند. زوتی چین هم، صاحب برند دامای (دامی :Domy) است که از نظر کیفیت ساخت و قیمت، در کلاس بالاتری نسبت به دیگر محصولات این گروه خودروساز هستند. دامای X5 و X7، مدلهای نسبتا جدیدی در سبد زوتی و هردو کراساور هستند. دامای X7، بزرگترین محصول خودروساز چینی است و سال 2017 به بازار جهانی معرفی شد. زوتی، تلاش میکند تا با تولید دامای X7، حضوری قدرتمند در خارج از چین داشته باشد.
واردکنندهی محصولات برند دامای در ایران، شرکت یاران خودروی اروند خواهد بود که در سال 1394 تاسیس شد و با واردات خودرو به منطقه آزاد اروند، شروع به کار کرد. لازم به توضیح است، دفاتر اصلی این شرکت در تهران فعال هستند.
## طراحی ظاهری و بدنه
خودروی مورد بحث ما، از نمای بیرونی و درونی، کاملا الهامگرفته از مدل مفهومی فولکس واگن کراس کوپه GTE است. هرچند که استفاده از 2 خط براق کروم در طرفین جلوپنجره، محصولات برند فراموششدهی ساب سوئد را هم، یادآوری میکند.
چراغهای جلو، حالتی اسپرت و انتقامجو دارند که با استفاده از هالوژنهای کوچک، حس یک خودروی مدرن به بیننده میدهند. شاید بتوان با کمی وسواس، شباهتهایی بین سبک چراغهای دامای X7 و کراساورهای مدرن فولکسواگن (مثل تیگوان) دید، اما با جایگذاری نورهای اصلی، بین 2 خط فلزی جلوپنجره، نوعی خلاقیت هم، فراهم شده است. تنها نکتهی منفی در طراحی نمای روبروی دامای X7، لوگوی برند سازنده، روی ساختار پلاستیک مشبک سیاهرنگ است که با عبارت نوشتاری همراه با حروف انگلیسی، توی ذوق میزند.
سپر و کاپوت جلو، به لطف خطوط عمیق و ساختار شکسته، حالتی به شدت عضلانی و تقویتشده به دامای X7 میدهند. درحالیکه چراغهای LED راهنما (فلاشر)، کمی پایینتر از چراغهای اصلی و در قسمت مربوط به جلوپنجره جاسازیشدهاند، مهشکنهای LED که امروزه در خودروهای مدرن و نسبتا گرانقیمت بازار جهانی استفاده میشوند، روی سپر دامای X7 جاسازی شدهاند. خطوط روی کاپوت، تقریبا همراستا با چراغهای اصلی هستند و در ادامهی آنها، حجمدهی سپر شکلگرفته است. با استفاده از قطعهای فلزی روی سپر، نوعی تقارن با جلوپنجره تداعی میشود که علاوه بر افزایش زیبایی و القای حس یک شاسیبلند لوکس به بیننده، فضای خالی این قسمت را، جذابتر نشان میدهد. میزان استفادهی دامای X7 از پلاستیک سیاهرنگ برای قسمت پایین سپر، در مقایسه با دیگر کراساورهای چینی، نسبتا کم است. این موضوع، X7 را متفاوت از محصولات ارزانقیمت و اقتصادی چینی، نشان میدهد.
برای دیدن دیگر ویدئو های ارسالی اینجا کلیک کنید