علت سقط جنین های مکرر

مهرگان
منتشر شده در 18 شهریور 1397

یک متخصص زنان و زایمان در تعریف اختلال سقط مکرر گفت: سقط مکرر یا عادتی به 2 یا بیشتر سقط بارداری اطلاق می‌شود و حدود 2 تا 5 درصد زنانی که برای بارداری اقدام می‌کنند، دچار سقط مکرر می‌شوند. در برخی از کشورها بعد از2 مورد سقط و در دیگر کشورها بعد از 3 بار سقط، بررسی علت و درمان آغاز می‌شود.


دکتر سهیلا انصاری‌پور در گفتگو با خبرنگار مهرخانه، با بیان این مطلب افزود: اصولاً یک‌بار سقط به دلیل تشکیل تصادفی جنین غیرطبیعی از لحاظ کروموزومی بوده که در این صورت سقط باید اتفاق افتد و دخالت درمانی در این موارد بی‌تأثیر است، اما بعد از 2 یا 3 بار سقط دلایل دیگری به‌جز موارد ژنتیکی مطرح می‌شوند که اغلب نیز قابل ‌درمان‌اند.


50 تا 75 درصد موارد سقط مکرر بدون توضیح است


وی با بیان این‌که علل متعددی برای سقط مکرر مطرح است، اظهار داشت: برخی از این علل قابل‌ تشخیص و درمان هستند، ولی برای برخی از زوجین هرگز دلیل مشخصی پیدا نمی‌شود. حتی بعد از بررسی‌های وسیع 50 تا 75 درصد موارد سقط مکرر بدون توضیح باقی می‌مانند. البته جای امیدواری وجود دارد؛ چراکه اغلب زنانی که سقط بدون توضیح داشته‌اند، بارداری‌های بعدی‌شان موفقیت‌آمیز بوده است. برای مثال در یک خانم 30 ساله باسابقه 2 بار سقط بدون توضیح، به ‌احتمال 75% تنها با مراقبت دقیق قبل و حین بارداری، بدون دریافت دارویی خاص، بارداری موفق گزارش ‌شده است.


اختلالات کروموزومی از علل سقط


این فلوشیپ ناباروری و سقط مکرر زنان در خصوص اختلالات کروموزومی اظهار داشت: اگر یکی از والدین یا هردوی آن‌ها حامل جابه‌جایی کروموزومی متعادل باشند، در این صورت زوجین سالم بوده، ولی احتمال داشتن جنین غیرطبیعی و سقط افزایش می‌یابد. این قضیه علت درخواست آزمایش کروموزومی را در زوجین مبتلا به سقط مکرر توجیه می‌کند. حدود 2 تا 3 درصد موارد، یک یا هر دو والدین حامل کروموزوم غیرطبیعی‌اند.


وی ادامه داد: اختلالات کروموزومی جنین ممکن است منجر به سقط تک‌گیر یا مکرر شود که به‌خصوص با افزایش سن مادر بروز این عارضه افزایش می‌یابد. اخیراً بر بررسی محصولات جنین سقط‌شده ازلحاظ پاتولوژی و ژنتیک، جهت تشخیص و تعیین مسیر درمان، بسیار تأکید می‌شود.


اختلالات رحمی؛ 15 درصد علل سقط مکرر


انصاری‌پور با بیان این‌که یکی دیگر از علل سقط مشکلات رحمی است که در حدود 15 درصد علل سقط را شامل می‌شود، خاطرنشان کرد: شایع‌ترین این نوع اختلال سپتوم رحمی است که برای تشخیص آن از روش‌های ام‌‌آرآی، جراحی لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی استفاده می‌شود. هم‌چنین بعضی از لیومیوم‌ها و چسبندگی‌های رحمی هم ممکن است باعث سقط مکرر شوند. از دلایل دیگر می‌توان به نارسایی سرویکس اشاره کرد که در سه ماهه دوم می‌توانند مشکلات سقط مکرر یا زایمان زودرس را به وجود آورند.


زنان مبتلا به کم‌کاری تیروئید در معرض سقط مکرر قرار دارند 


این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اختلالات غددی به عنوان علت دیگر سقط مکرر، اظهار داشت: زنان مبتلا به کم‌کاری تیروئید در معرض سقط مکرر قرار دارند. دیابت درمان‌نشده یا تشخیص داده‌نشده نیز می‌تواند منجر به سقط شود و همچنین زنان دارای سندروم تخمدان‌های پلی‌کیستیک به علت افزایش هورمون‌های مردانه و یا انسولین بالا، بیشتر در معرض سقط قرار دارند.

دیدگاه کاربران