ماریو رباتی که به بیماران مبتلا به زوال عقل کمک می‌کند

سیگنال
منتشر شده در 19 فروردین 1397

«ماریو» رباتی که به بیماران مبتلا به زوال عقل کمک می‌کند/ چگونه یک ربات می‌تواند برای مراقبت از بیماران سالخورده‌ و افرادی که دچار اختلال حافظه و ناتوانی در به یادآوری فعالیت‌های روزمره خود هستند، مفید واقع شود؟


پروژه ماریو، یکی از جدیدترین پروژه‌های تحقیقاتی اتحادیه اروپا است که توسط کنسرسیومی از موسسات علمی و صنعتی در اروپا و به رهبری «دانشکده پرستاری دانشگاه ملی ایرلند» در حال انجام است. «ماریو» نام ربات این پروژه است که برای کمک رساندن به سالخوردگان و بیماران مبتلا به زوال عقل طراحی شده و می‌تواند با آنها صحبت کند، موسیقی پخش کند، اخبار روزانه را برایشان بخواند و اطلاعات وضعیت سلامتی‌شان را ضبط و نگهداری کند.


هدف این پروژه فراهم آوردن زندگی فعال و سالم برای سالخوردگان و افرادی است که بیماری های زوال عقل دچار می‌شوند و تحقیقات آن از سال 2015 آغاز شده است.


پشتیبانی مالی این پروژه را برنامه تحقیقاتی و نوآوری چشم انداز 2020 اتحادیه اروپا (European Union’s Horizon 2020) به عهده گرفته است.


بیماری زوال عقل چیست و یک ربات چگونه می‌تواند به آنان کمک کند؟


زوال عقل یا «خردسودگی»، اختلال مزمن و گاهی حاد است که در پی بیمار شدن بخشی از مغز ایجاد میشود و با تغییر شخصیت، کاهش مهارت‌های ارتباطی، سردرگمی و عدم تشخیص زمان و مکان، اختلال حافظه و ضعف تشخیص و داوری همراه است.


آلزایمر یکی از شایع‌ترین انواع «زوال عقل» است اما تنها نوع آن نیست و این بیماری می‌تواند به دلایل دیگری نظیر سکته مغزی، از بین رفتن بافت مغز یا بیماری‌هایی نظیر «پیک» به‌وجود آید. ماریو توسط دانشمندان پروژه تحقیقاتی اروپا طراحی شده و در انگلیس، ایتالیا و ایرلند برای دستیاری و کمک به بیماران مبتلا به زوال عقل و سالخوردگان آزمایش شده است.

دیدگاه کاربران