واکنش رسانه های غربی به بیانیه ترامپ

اخبار تماشایی
منتشر شده در 01 آذر 1397

ترامپ روز گذشته بیانیه ای صادر کرد که در آن بر ادامه همکاری با عربستان صرف نظر از قتل خاشقچی در کنسول عربستان در استانبول تاکید می شد.


این بیانیه علاوه بر انتقاد دمکرات ها از آن، هم حزبی های جمهوری خواه ترامپ را نیز به واکنش وا داشت.


«باب کورکر» سناتور جمهوری خواه و رئیس کمیته روابط خارجی سنا در پیامی توئیتری نوشت که با این بیانیه، کاخ سفید به دفتر روابط عمومی ولیعهد سعودی تبدیل شده است.


سناتور جمهوری خواه «رند پال» در پیامی توئیتری نوشت: رئیس جمهوری (ترامپ) می گوید که عربستان سعودی کمتر شرور است پس آمریکا قصد ندارد این کشور را به خاطر کشتن وحشیانه و مثله کردن یک روزنامه نگار منتقد مجازات کند.


پال همچنین در اظهاراتی طعنه آمیز با اشاره به سیاست «اول آمریکا» ترامپ، تاکید کرد: کاملا مطمئنم این بیانیه «اول عربستان سعودی» است نه «اول آمریکا». همچنین کاملا مطمئنم این بیانیه را «جان بولتون» مشاور امنیت ملی نوشته است.


«لیندزی گراهام» دیگر سناتور جمهوری خواه آمریکایی نیز در توئیتر با بیان اینکه در جهت منافع ملی آمریکا نیست که از جنایت عربستان در قتل خاشقچی چشم پوشی کند، تاکید کرد: تحریم های جدی علیه خاندان حاکم سعودی از جمله افراد خاص از این خاندان، حمایت جدی از سوی هر دو حزب در کنگره را در پی خواهد داشت.


«مارکو ربیو» سناتور جمهوری خواه از ایالت فلوریدا با بیان اینکه نقض حقوق بشر منجر به مهاجرت، کمک به افراط گرایی و شکل گیری دولت های جدید متخاصم با آمریکا می شود، حمایت واشنگتن از سرکوبگران را عامل اینگونه مسائل دانست.


«جف فلیک» دیگر عضو جمهوری خواه سنای آمریکا با اشاره به «متحد بزرگ» خوانده شدن عربستان سعودی از سوی ترامپ، نوشت: متحدان بزرگ برای قتل روزنامه نگاران نقشه نمی کشند.


اما این بیانیه همچنین بازتاب گسترده ای در رسانه های آمریکا داشت.


سی ان ان نوشت: حمایت ترامپ از عربستان بر سبعیت دکترین «اول آمریکا» تاکید داشت.


این رسانه آمریکایی افزود: رئیس جمهور با آسانگیری در قبال اقدام عربستان در قتل خاشقچی، پیام تکان دهنده ای را درباره چگونگی عملکرد آمریکا در جهان ارسال کرد.


ترامپ با خودداری از قطع رابطه با بن سلمان بر سر قتل این روزنامه نگار به شکل موثری به افراد مستبد در جهان گفت که اگر در کنار او باشند، واشنگتن چشم خود را بر روی چنین موارد تخطی از ارزش های سنتی آمریکا خواهد بست.


اما مهم تر از این، ترامپ با تاکید بر «میلیاردها» دلار سرمایه گذاری عربستان در آمریکا به وضوح عنوان کرد که همه اصولی که نسل های مختلف در آمریکا به آن مباهات کرده اند، فروشی است.


سی ان ان نوشت: تصمیم رئیس جمهوری آمریکا در روز سه شنبه برای پاسخگویی به پرسشی که از مدتها قبل درباره چگونگی واکنش او به قتل روزنامه نگار واشنگتن پست مطرح بود، دیگر ستون های دکترین ترامپ را در عجیب ترین بیانیه نوشته شده در زمینه سیاست خارجی آمریکا نشان داد. این بیانیه حکایت از آن داشت که رئیس جمهور تمایل دارد ارزیابی سازمان های اطلاعاتی را که با اهداف سیاسی او در تضاد هستند، نادیده بگیرد و درباره آن پیش داوری کند.


تصمیم ترامپ نشان داد تا وقتی یک قدرت خارجی به ثروت آمریکا می افزاید، به دلیل رفتارهای مستبدانه سرزنش نخواهد شد.


سی ان ان خاطرنشان کرد که این بیانیه تبعات مهمی در واشنگتن و سراسر جهان خواهد داشت. ترامپ با این پیام نشان داد که قصد دارد سازمان های اطلاعاتی کشور را نادیده بگیرد و حقایق را به منظور پیشبرد اهداف سیاسی خود که در این جا حفظ روابط با عربستان است، کمرنگ نشان دهد.


به نظر می رسد که ترامپ به ویژه قصد نادیده گرفتن اطلاعاتی را دارد که روند همراهی او با افراد مستبدی همچون پوتین، «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی و یا ولیعهد عربستان را دشوار می کند.


سی ان ان خاطرنشان کرد که دولت ترامپ و «جرد کوشنر» مشاور شخصی او عربستان را در مهار جمهوری اسلامی بسیار مهم قلمداد می کنند؛ سیاستی که به شکل فزاینده ای شبیه تغییر حکومت است. دولت ترامپ برای حفظ چنین روابطی از حمله هوایی ریاض در یمن حمایت لجستیکی کرده است؛ حملاتی که وخیم ترین بحران انسانی در جهان را به بار آورده و میلیون ها نفر را با خطر قحطی و گرسنگی مواجه کرده است.

دیدگاه کاربران