چگونه از ابتلا به مسمومیت غذایی پیشگیری کنیم

سیگنال
منتشر شده در 14 خرداد 1397

چگونه از ابتلا به مسمومیت غذایی پیشگیری کنیم


 با نزدیک شدن فصل تابستان و زیاد شدن مسافرت، میزان استفاده از فست‌ فود و به‌ دنبال آن، احتمال مسمومیت غذایی بیشتر می‌شود.


هر ساله موارد متعددی از مسمومیت مواد غذایی در آمریکا و سرتاسر جهان گزارش می شود. آخرین موارد در آمریکا، یکی مربوط به تخم مرغ‌ دارای پوسته‌ی حاوی آلودگی سالمونلا و دیگری کاهوی رومی که حاوی سویه‌ی خطرناکی از اشرشیا کلی (O157:H7) بوده است. طبق گزارش مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری‌ها در آمریکا، آلودگی کاهو موجب بیماری 172 نفر شده که یک نفر از آن‌ها جان باخته است. مشکلات دیگر مسمومیت‌های مواد خوراکی در سال جاری مربوط به موارد سالمونلا بود که در نارگیل خشک‌شده، سالاد جوجه، مکمل گیاهی به نام کراتوم، جوانه‌های خام و نارگیل‌ تکه‌ای منجمد پیدا شد. سال گذشته هشت مورد مسمومیت منجر به فوت و در سال 2016، 14 مورد گزارش شده بود.



در سال 2010 مسمومیت وسیعی در آمریکا در اثر آلودگی پوست تخم مرغ با سالمونلا اتفاق افتاد


با نزدیک شدن فصل تابستان و رواج گردش و استفاده از فست فود، احتمالا موارد بیشتری از این مسمومیت‌ها گزارش خواهد شد. ما در حال زندگی در یک اقتصاد غذایی جهانی هستیم و بیشتر مردم غذاهایی خریداری و مصرف می‌کنند که هزاران کیلومتر دورتر تولید و اغلب به‌صورت عمده برای استفاده‌ی آسان‌تر در خانه و رستوران‌ها بسته‌بندی می‌شوند. گوشت قرمز، مرغ و ماهی ممکن است از مزارع بزرگی بیایند که در آن جا صدها هزار حیوان با هم پرورش داده می‌شوند و احتمال اینکه عوامل مسموم‌کننده‌ی غذا قبل از تشخیص انتشار یابند، زیاد است. اکنون دیگر بیشتر موارد مسمومیت مربوط به غذاهای دارای تخم مرغ خام (مثل مایونز خانگی یا دیگر غذاهایی که در آن‌ها از تخم مرغ خام استفاده می‌شود) یا گوشت نپخته نیست. ارگانیسم‌های مضر ممکن است در غذاهایی که سالها پیش به‌عنوان مشکل در نظر گرفته نمی‌شدند، مانند تمشک، طالبی، بستنی، سوسیس، پیازچه‌، جعفری، اپل سایدر (نوشیدنی سیب) و حتی دانه‌های برشته غلات موجود باشند.



اعلام کردن تاریخ و منطقه‌ی برداشت کاهو روی آن موجب می‌‍شود مردم بدانند که این کاهو آلوده نیست


شما می‌توانید تا حدی با احتیاط کردن درمورد غذاهایی که خریداری می کنید، از خود محافظت کنید. اما مهم‌تر از همه اینکه غذای گرم را گرم و غذای سرد را سرد نگه دارید. اگر غذایی قرار است در یخچال و منجمد نگهداری شود، برای مدتی بیش از یک یا نهایتا دو ساعت نباید در دمای بیش از 4.5 درجه سانتی‌گراد بماند. در هوای گرم یا وسایل نقلیه‌ی در معرض نور خورشید، لازم است غذا در یک خنک‌کننده یخی یا کیسه‌های عایق حمل شود.


در منزل، غذاها را به‌طور ایمن نگهداری کنید. هیچگاه گوشت قرمز، مرغ و ماهی خام را طوری در یخچال قرار ندهید که با دیگر غذاها آمیخته شود (مثلا روی غذاهای دیگر چکه کند)، به‌ویژه با غذاهای قبلا پخته‌شده و میوه‌ها و سبزی‎های تازه‌ای که ممکن است به‌صورت خام مصرف شوند. غذاهای منجمد را در پیشخوان یخچال یخ‌زدایی نکنید. آن‌ها را بیرون بیاورید و بگذارید طی زمان باز شوند یا اینکه از یک آون که دارای ویژگی باز کردن یخ است، استفاده کنید.


مواد غذایی خام را از مواد غذایی که پخته می‌شوند، دور نگه دارید.


برای دیدن دیگر ویدئو های ارسالی اینجا کلیک کنید

دیدگاه کاربران
ستایش -

مسمومیت خیلی بده