لیلهالقدر شب ولایت است. هم شب نزول قرآن است هم شب نزول ملائکه بر امام زمان است هم شب قرآن و شب اهل بیت است هم شب قرآن و هم شب عترت است. لذا سوره مبارکه قدر هم سوره ولایت است.
در اصول کافی در باب حجت روایتی از امام معصوم(ع) آمده است که خطاب به شخصی فرمودند: برای اثبات ولایت ما برای مخالفین با سوره قدر احتجاج کنید. چرا که یکی از دلایل لزوم امام بعد از پیغمبر اکرم(ص) این سوره است. این شخص با تعجب میگوید در این سوره از امامت و ولایت سخنی گفته نشده است. پس چگونه میتوان از این سوره برای اثبات مسئله امامت احتجاج نمود؟ حضرت فرمودند: از مخالفان بپرسید در شب قدر ملائکه بر چه کسی نازل میشوند؟ آیا تاکنون کسی ادعا کرده است که در شب قدر ملائکه بر او نازل شده باشند؟ هیچ کس نمیتواند ادعا کند که نزول ملائکه را در شب قدر درک کرده است. تاکنون نیز کسی در این باره مدعی نشده است. قرآن نیز میگوید.:
فرشتگان با روح در شب قدر نازل میشوند.تنزل الملائکه و الروح بنابراین حتما باید پس از پیغمبر(ص) کسی وجود داشته باشد تا ملائکه بر او نازل شوند. او کسی جز حجت خدا و امام زمان صلوات الله علیه نخواهد بود.
اما وقتی ملائکه بر امام زمان نازل میشوند چه کاری خواهند کرد؟ قرآن میفرماید:
سلام هی حتی مطلع الفجر از شب تا صبح فرشتگان فوج فوج به خدمت امام عصر(عج) رسیده و به ایشان عرض سلام میگویند. برای ملائکه توفیق و شرافتی است که در شب قدر اجازه یابند تا به خدمت امام زمان(عج) رسیده و به ایشان ادای احترام کنند. اما نکته دوم که در روایات شیعه از حد خبر واحد فراتر است آن است که ملائکه نازل میشوند تا مقدرات سال را بر امام زمان(عج) عرضه نمایند. به ویژه در شب بیست و سوم که مقدرات عالم به امضا رسیده و قطعی شده است را به حضور امام زمان صلوات الله علیه ارائه داده و ایشان از تمام مقدرات امت تا پایان سال بعد و شب قدر دیگر آگاه میشوند.