حسن روحانی سخنرانی خود در هفتاد و سومین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد را در حالی آغاز کرد که دونالد ترامپ ساعاتی پیش در همین نشست کشورهای دیگر را به همراهی با تحریمها علیه ایران و منزوی کردن این کشور دعوت کرده بود.
رئیس جمهوری ایالات متحده که پیش از وارد شدن به صحن مجمع عمومی سازمان ملل در جمع خبرنگاران گفته بود که «ایران چاره ای جز تغییر ندارد»، در سخنرانی خود رهبران ایران را افرادی خواند که «در پی مرگ و نابودی» هستند.
دونالد ترامپ همچنین در توئیتی با «دوست داشتنی» خواندن حسن روحانی اعلام کرده بود که «با وجود درخواستها» برنامه ای برای دیدار با رئیس جمهوری ایران ندارد.
حسن روحانی نیز پیش از این نشست در گفتگو با شبکه سیانان ضمن رد ادعای رئیس جمهوری ایالات متحده تاکید کرد که ایران هیچگاه چنین درخواستی برای دیدار با دونالد ترامپ نداشته است. وی گفت: «البته سال گذشته از طرف مقامات آمریکایی هشت بار درخواست برای دیدار دریافت کردیم و من آن را دیداری مقتضی نمی دیدم، همانطوری که اکنون نیز آن را مناسب و مقتضی نمی بینم.»
سخنرانی حسن روحانی در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در آغاز سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از نژادپرستی و ناسیونالیسم افراطی انتقاد کرد و گفت: «امنیت جهان در سایه همکاری و هماهنگی همه کشورها امکان پذیر است اما با افرادی طرف هستیم که فکر می کنند با ملیگرایی افراطی، نژاد پرستی و تضعیف نهادهای بینالمللی میتوانند بر احساسات عمومی تاثیر بگذارند و یا به تشکیل جلسه غیرمعمول شورای امنیت، دست میزنند. باید مجال رشد به این تفکر را ندهیم که میتوان از باجخواهی از دیگران پیشرفتاین روش حکایت از عدم شناخت از جهانی در هم تنیده دارد.»
رئیس جمهوری ایران ضمن اشاره به این که جهان از خودسری برخی دولتها رنج می برد افزود: «دولت ایالات متحده آمریکا، دستکم با هیأت حاکم کنونی خود عزم دارد که کلیه نهادهای بینالمللی را بیخاصیت کند. این دولت در حالی که برخلاف قواعد و حقوق بینالملل، از یک توافق چندجانبه مصوب شورای امنیت خارج شده، جمهوری اسلامی ایران را به گفتوگوی دوجانبه میخواند.»
حسن روحانی در ادامه با اشاره به خروج دونالد ترامپ از توافق هستهای که در دوران دولت باراک اوباما با ایران حاصل شد گفت: «دولتی که هنوز به دولت بودن خود آگاه نیست و عهد و پیمان سلف خود را نقض میکند و اصل حقوقی مسئولیت دائمی دولتها را نمیشناسد. دولتی که به مشورت نخبگان، بها نمیدهد؛ از ایران میخواهد با او گفتوگو کند.»