نگاه نزدیک به استون مارتین DBS !

دنیای فناوری
منتشر شده در 30 مرداد 1397

برای دیدن دیگر ویدئو های ارسالی اینجا کلیک کنید


ممکن است بتوانید خودروهای بسیاری را در رده‌ی GT قرار دهید اما یک GT واقعی باید از هر نظر خاص و ویژه باشد. یک خودروی GT واقعی، حداکثر سرعت بیش از 300 کیلومتر بر ساعت دارد و در عین حال راحتی بسیار بالایی به سرنشینان هدیه می‌دهد. یکی دیگر از مواردی که خودروهای GT را متمایز می‌کند، طراحی خاص و جذاب آن است. استون‌مارتین DBS سوپر لجرا مدل 2019 دقیقا تمامی این مشخصه‌ها را با خود دارد.


تولید چنین مدلی، از سوی استون‌مارتین به هیچ وجه جای تعجب ندارد. در سال‌های اخیر، استون‌ مارتین به خوبی توانسته خود را به عنوان یک سازنده‌ی خودروهای GT به اثبات برساند. خودروهای GT قبلی این شرکت نیز همگی مدل‌های محبوبی بودند و به عنوان مثال می‌توان از مدل DB11 یاد کرد که مدل جدید DBS سوپر لجرا نیز بر اساس آن ساخته شده؛ اما به محصولی جدیدتر با مشخصات بهتر و البته طراحی بسیار زیبا و چشمگیر رسیده است. خودروهای تولیدی این شرکت معمولا در خط مستقیم توانایی پایین‌تری در مقایسه با رقبای ایتالیایی و آلمانی ساخت فراری و پورشه دارند. برای مثال، سال‌ها قبل، مدل ونکوئیش به عنوان قوی‌ترین استون‌مارتین دنیا شناخته می‌شود و از پیشرانه‌ی 600 اسب بخار بهره می‌برد؛ اما در همان زمان فراری مدل F12 به بازار عرضه شد که دارای قدرت 730 اسب بخار بود. همچنین مدل V8 بنتلی کانتیننتال جدید نیز به راحتی می‌توانست مدل V8 ونتیج S که 408 اسب بخار داشت را شکست دهد.



 متاسفانه مدل DBS سوپر لجرا نیز در مقایسه با رقبای خود از قدرت پایین‌تری برخوردار است. اما نکته‌ی مهم این است که قدرت استون‌مارتین سوپر لجرا بیش از 700 اسب بخار است و همین قرار گرفتن در کلاس مثبت 700 اسب بخاری‌ها در مورد این خودرو نکته‌ی بسیار مثبتی به شمار می‌آید.زمانی‌که در حال تست این خودرو در اتوبان‌های مشهور آلمان بودیم متوجه شدیم که استون‌مارتین DBS سوپر لجرا دارای قدرتی بیش از حد مورد نیاز است.


اگر بخواهیم دقیق‌تر به مشخصات فنی آستون مارتین DBS سوپر لجرا بپردازیم باید اشاره کنیم که این مدل به یک پیشرانه‌ی V12 با حجم 5.2 لیتر و دو توربوشارژر مجهز است و می‌تواند 715 اسب بخار قدرت تولید کند. با چنین قدرتی DBS سوپر لجرا می‌تواند در طی مدت 4.2 ثانیه سرعت خود را از 80 کیلومتر بر ساعت به 160 کیلومتر بر ساعت برساند. جالب است بدانید چنین شتاب ثانویه‌ای را تنها در دنده‌ی چهارم تجربه می‌کنید که نشان دهنده‌ی گشتاور بسیار بالای این مدل است. در بحث انتقال نیرو نیز در این خودرو از یک جعبه دنده‌ی هشت سرعته‌ی خودکار ساخت شرکت آلمانی ZF استفاده شده است. 



همچنین به گفته‌ی استون‌مارتین توربوشارژرهای این خودرو دارای 2.9PSI فشار بوست بیشتری هستند و به همین دلیل باعث شده‌اند پیشرانه‌ی 5.2 لیتری به حداکثر قدرت 715 اسب بخار و حداکثر گشتاور 858 نیوتون متر برسد. با چنین مشخصاتی آستون مارتین DBS سوپر لجرا می‌تواند سرعت خود را طی مدت 3.4 ثانیه از صفر به صد کیلومتر بر ساعت برساند و حداکثر سرعت این خودرو نیز به 340 کیلومتر بر ساعت می‌رسد. بنابراین باید گفت که با یک خودروی بسیار سریع مواجه هستیم. یکی از مواردی که در طول تست این خودرو نظر ما را جلب کرد، عملکرد نه چندان خوب DBS در هنگام شروع حرکت بود و تاخیر جزئی در هنگام شروع حرکت احساس می‌شد. البته به طور قطعی نمی‌توان گفت که این تاخیر مربوط به توربوشارژرها است و یا مربوط به جعبه دنده‌ی هشت سرعته‌ی ZF. حتی ممکن است این تاخیر مربوط به سیستم کنترل پایداری باشد که تلاش می‌کند از هرزگردی لاستیک‌ها در هنگام شروع حرکت جلوگیری کند.



از جذاب‌ترین بخش‌های خودرو باید به فضای داخلی اشاره کرد. تمامی بخش‌های کابین از چرم بسیار با کیفیت پوشیده شده و دارای راحتی بسیار بالایی است. اما مورد اصلی کابین صدای فوق العاده زیبایی پیشرانه‌ی V12 است. صدای تولید شده توسط این پیشرانه آنقدر جذاب است که گاهی دوست دارید بیرون از خودرو باشید تا خودرو را تماشا کنید و به صدای آن گوش دهید. آستون مارتین تولید صدای پیشرانه در این خودرو را به طرز بسیار حرفه‌ای و استادانه تنظیم کرده است. در ابتدای حرکت، صدایی همانند جوشیدن کتری آب شنیده می‌شود. در دورهای میانی نیز صدای جذاب سوت توربوشارژرها به گوش می‌رسد و در دورهای بالا نیز نعره‌ی بسیار زیبای پیشرانه‌ی V12 از خروجی‌های اگزوز، جذابیت دارد.

دیدگاه کاربران