مشکلات زائران اربعین ، از صدور ویزا تا خرید ارز

اخبار تماشایی
منتشر شده در 29 مهر 1397

در برخی از دفاتر زیارتی، افراد سودجو به بهانه‌های مختلف از زائران هزینه‌های بیشتری اخذ می‌کردند که در بازدید سرزده مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت از این دفاتر، با مسؤول آن‌ برخورد و برای تسریع صدور ویزا دستورات لازم صادر شد.


پس از گزارش ها از برخی تخلفات دفاتر زیارتی و اخذ هزینه بیشتر از قیمت مصوب از زائران اربعین حسینی، برای پیگیری این تخلفات به همراه مرتضی آقایی مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت به صورت سرزده به یکی از دفاتر متخلف در زمینه صدور ویزا رفتیم.


در این دفتر زیارتی جمع کثیری از زائران که یک هفته قبل مدارک خود را تحویل داده بودند معترض و با در دست داشتن بلیت‌های خود به این دفتر مراجعه کرده بودند، اما مسؤولان آن به جای دلجویی با زائران برخورد نامناسبی داشتند تا جایی که حتی پاسخگوی دغدغه زائران هم نبودند.


با ورود مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت مسؤولان دفتر زیارتی سعی در آرام کردن فضای حاکم داشتند، اما زائرانی که بیش از یک هفته برای صدور روادید در انتظار بودند و برای سفر اربعین برنامه‌ریزی کرده بودند، به عدم تحقق روند صدور ویزا تا حداکثر 72 ساعت معترض بودند. چرا که سازمان حج و زیارت اعلام کرده بود ویزای زائران حداکثر تا 72 ساعت پس از تحویل مدارک به دفاتر زیارتی صادر می‌شود اما در این دفتر زیارتی نه تنها 72 ساعت بلکه حتی پس از یک هفته هم ویزای زائران صادر نشده بود.


حتی با وجود اینکه مسؤولان همواره تأکید دارند هیچ دفتر زیارتی اجازه ندارد قیمتی بالاتر از 235 هزار و 875 تومان از زائران اخذ کند، در یکی از دفاتر زیارتی نزدیک به سفارت عراق، با دو نرخه کردن هزینه ویزا به صورت دولتی و آزاد از زائران هزینه‌هایی بیشتر از قیمت مصوب اخذ می‌کرد، به طوری که بسیاری از زائران هزینه‌های 350، 580 و 630 هزار تومان داده اما هنوز موفق به دریافت ویزا نشده بودند.


در این دفتر زیارتی که ویزا با دو نرخ اخذ می‌شد، به گفته زائران حسینی افرادی که با قیمت آزاد اقدام به اخذ ویزا می‌کردند تا دو روز پس از آن روادید خود را دریافت می‌کردند اما افرادی که با قیمت دولتی ویزای اربعین می‌گرفتند باید تا یک هفته در انتظار می‌ماندند.


متأسفانه مدیر این دفتر زیارتی با تخلفات گسترده در زمینه صدور ویزا از اخذ هزینه بیشتر و حتی معطلی زائران برای صدور ویزا، به جای همکاری با دفاتر مجاز، گذرنامه زائران را دریافت کرده اما برای صدور ویزای زائران اقدامی انجام نداده است و گذرنامه‌ها را در دفتر نگه داشته بود، در حالی که بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت باید تمامی دفاتر، گذرنامه‌هایی که در روز تحویل می‌گیرند همان روز به دفتر مرکزی رسانده تا برای صدور ویزا در دفاتر یا کنسولگری‌ها اقدام شود.


بر همین اساس زائران نیز بر این باور بودند که سازمان حج و زیارت و سامانه سماح در روند تأخیر صدور ویزای آن‌ها مقصر است اما پس از توضیحات مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت مبنی بر تخلفات این دفتر زیارتی و برخورد جدی با متخلفان و تشریح دلایل طولانی شدن صدور ویزای زائران آن‌ها متقاعد شده و خواستار پیگیری ویزای زائران شدند.


آقایی با بیان اینکه وقتی به مردم قولی می‌دهیم باید به تعهد خود عمل کنیم، گفت: این دفتر زیارتی اگر گذرنامه زائران را قبول کرده باید سریع ویزای زائران را صادر و در صورت وجود مشکل این معضل را با ما مطرح می‌کرد تا با همکاری بتوانیم در روند تسریع کار مردم قدمی برداریم.


وی با اشاره به اینکه ما صراحتا اعلام کردیم دفاتر حج و زیارت یک مدل ویزا دارند که قمیت آن 234 هزار و 875 تومان است، افزود: باید مبالغ اضافه را به زائران بازگردانید، چرا که ما هزینه ویزا را اعلام کردیم و هزینه بیش از آن غیرمجاز است.


یکی از زائران که 23 مهرماه مدارک خود را به دفتر زیارتی تحویل داده اما همچنان ویزای وی صادر نشده بود، با ابراز نارضایتی از بی‌نظمی در صدور روادید خواستار پیگیری ویزای زائران از سوی مسؤولان حج و زیارت شد.


پس از آن مدیر کل عتبات حج و زیارت ضمن قول مساعدت برای پیگیری صدور ویزای زائران حسینی، از مسؤول دفتر زیارتی متخلف خواست تا روند اقدامات خود را تشریح کند که مسؤول دفتر زیارتی متخلف گفت: امروز 450 مدرک اخذ شده که سعی داریم برای فردا صبح این مدارک را به دفتر مرکزی ارسال کنیم. با توجه به حجم متقاضیان دیگر مدارک از زائران تحویل نمی‌گیریم و سامانه سماح را نیز بسته‌ایم.


اما با این توضیحات نه تنها مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت بلکه سایر زائرانی که بعد از گذشت یک هفته در انتظار صدور ویزا بود نیز متقاعد نشدند. بر همین اساس در همانجا دستورات لازم برای تسریع در صدور ویزای زائران و برخورد قانونی با دفتر متخلف از سوی مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت صادر شد.

دیدگاه کاربران