قاچاق صادرات پتوی به ایران به کجا ختم شد !

اخبار تماشایی
منتشر شده در 11 مرداد 1397

پتوی ایرانی از نظر کیفیت قابل رقابت با بهترین برندهای جهانی است.


  • پتوهای تولید داخل کشور، بسیار بهداشتی ­تر از انواع وارداتی آن می ­باشند.

-از مقایسه آمار رسمی جهانی صادرات پتو به ایران، با آمار رسمی داخلی واردات این کالا، متاسفانه با رقم بسیار بالای قاچاق، روبه­ رو می ­شویم.


  • پتو ایرانی، قابلیت تولید با ظرفیت بسیار بالا­تری را دارد.

پژوهش خبری صدا و سیما: پتوی ایرانی، کالایی قابل رقابت با انواع خارجی آن، این روزها با پایین ­ترین ظرفیت تولید روبه ­روست. علی­رغم تعرفه 90 درصدی موجود، هم­چنان قاچاق و واردات بی ­رویه به صنعت داخلی آسیب می ­رساند. پتوهای وارداتی چینی، با یک­بار شستشو جذابیت ظاهری خود را از دست می­ دهد، زیرا با نامرغوب­ترین مواد اولیه تولید می­ شود در حالی که پتوی ایرانی با با بهترین مواد اولیه از قبیل پلی ­استر تولید و روانه بازار می ­شود. در گزارش حاضر جناب آقای امیرسعید صادقی، رئیس اداره پوشاک صنایع نساجی، با نگاهی آماری به تولید و صادرات پتو در کشور می­ پردازد.


 وضعیت تولید انواع پتو


همانطور که در جدول ذیل مشاهده می شود، ظرفیت اسمی تولید پتو در کشور ، 13 میلیون تخته می باشد، که در حال حاضر با تولید حدود 8 میلیونی آن مواجه هستیم که این موضوع نشان از لزوم حمایت بیشتر این صنعت باارزش ایرانی دارد؛ هم­چنین اشتغال 3000 نفری در این صنعت، فاصله زیادی با ظرفیت حداکثری اشتغال ­زایی آن دارد.



 مقایسه روند صادرات انواع پتو طی سال 89 الی 94 ( آمار رسمی گمرک ایران)


میانگین صادرات انواع پتو طی سال های 89 الی 94 بر اساس آمار رسمی گمرک ایران خدود 2/ 4 میلیون دلار بوده است . که در صنعت نساجی این محصول به عنوان یک قلم کالای تولیدی ارز آوری خوبی داشته است . همچنین چنانچه در شکل مشاهده می شود بیشترین تعداد صادرات در سال 1393 بوده و کمترین آن در سال 1390، که نشان دهنده افزایش حداقلی حمایت از این صنعت می باشد.


 


بازارهای عمده صادراتی سال94 (آمار رسمی گمرک ایران)


بازارهای عمده صادراتی پتوی ایران در سال 94 کشورهای عراق، آسیای میانه، افغانستان، روسیه و برخی کشورهای اروپایی می باشد که که بیشترین میزان آن چه از لحاظ ارزشی و چه از لحاظ وزنی مربوط به کشور عراق می باشد.



عراق بزرگترین بازار هدف صادرات پتوی ایران در سال 1394 بوده است. متاسفانه سال گذشته در مقایسه با سال­های قبل با کاهش چشمگیر صادرات مواجه بودیم، اما تولیدکنندگان داخلی با وجود مشکلات فراوان، در سال­ های اخیر، بازارهای هدف خود را حفظ کردند.


 مقایسه روند واردات انواع پتو طی سال 89الی 94 (آمار رسمی گمرک ایران)


این جدول میزان واردات رسمی پتو که در گمرکات ثبت شده است را نشان می دهد که بیشترین تعداد ورودی در سال 1390 و کمترین ورودی متعلق به سال 1392- البته از مبادی قانونی- بوده است.



آمار صادرات جهانی پتو به ایران(بانک اطلاعات سازمان ملل متحد)


آمار صادرات جهانی پتو به ایران که از بانک اطلاعات سازمان ملل متحد بدست آمده است نشان دهنده این موضوع است که میزان ورودی پتو به داخل کشور در سال 2014 که حدودا با سال 1394 ما متقارن است از نظر تعدادی حدود 6 / 5 میلیون تخته و از نظر ارزش دلاری حدود 63 میلیون دلار بوده است این در حالی است گمرک کشور آمار واردات به کشور را در همین سال 124 هزار تخته و از نظر ارزش دلاری 881/ 0 گزارش داده است، این آمار و ارقام نشان دهنده حجم بالای قاچاق این محصول در کشور می باشد.


 

دیدگاه کاربران