برای دیدن دیگر ویدئو های ارسالی اینجا کلیک کنید
جدا از اینکه آیا این تغییر جهت مثبت یا منفی است، امروز نمیتوان تمام توانایی خودروهای آمریکاییها را در حرکت خط مستقیم خلاصه کرد. تیم تحریریهی تاپ گیر بریتانیا (Top Gear) برای نشان دادن تغییر بنیادی در مهندسی ساخت خودروهای آمریکایی، آزمایش جالبی ترتیب داده است. سه مدل از قدرتمندترین خودروهای آمریکا که در نسلهای گذشته به حرکت در مسیر مستقیم شهرت داشتهاند؛ شورولت کوروت، شورولت کامارو و دوج چلنجر در جدیدترین نسخههای پرفورمنس، نمایندهی آمریکاییها در این آزمایش هستند.
البته تیم تاپ گیر میتوانست مدل پرفورمنس فورد موستانگ در نسخهی شلبی GT350 را هم به این مجموعهی قلمچماق اضافه کند اما بههر صورت، در مجموع 2235 اسب بخار قدرت در اختیار تاپ گیر قرار گرفته است. هر سه خودرو با پیشرانهی دوستداشتنی V8 در زمانی حدود 3 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت میرسند و در مجموع، نزدیک به 300 هزار دلار ارزش دارند.
شورولت کوروت ZR1 نمایندهی خودروهای اسپرت قدرتمند آمریکا در این آزمایش است. پیشرانهی 8 سیلندر V شکل 6.2 لیتری بههمراه سوپرشارژر 2.7 لیتری با قدرت 755 اسب بخار و گشتاور 970 نیوتنمتر مسئولیت رساندن کوروت ZR1 به نهایت سرعت 341 کیلومتر بر ساعت را برعهده دارد. کوروت ZR1 با قیمت پایه 122 هزار و 95 دلار، گیربکس 8 سرعته اتوماتیک یا 7 سرعته دستی، محور عقب، وزن کلی 1665 کیلوگرم و زمان 2.85 ثانیه در تست سرعت صفر تا 100 کیلومتر بر ساعت فروخته میشود. در واقع مکلارن 720S با قیمتی حدود دو برابر، مشخصات فنی مشابه کوروت ZR1 ارائه میکند، بنابراین هنوز هم آمریکاییها سنت قیمت پایین را حفظ کردهاند. اما همانطور که در ویدئوی تاپ گیر توضیح داده میشود، ZR1 با وجود پکیج آیرودینامیک پر زرق و برق، هنوز هم تمایل زیادی به انحراف در پیچها دارد. تیم مهندسی شورولت برای رام کردن این غول V8 سوپرشارژ، از ترمزهای سفارشی، بزرگ و سرامیک کربن برمبو (Brembo) استفاده کرد است؛ بر اساس ادعای متخصصان شورولت، ZR1 بهلطف ترمزهای برمبو در زمانی حدود 8 ثانیه از حرکت در نهایت سرعت به حالت سکون، متوقف میشود.
اما شورولت از پیشرانهی کوروت ZL1 در مدل ZL1 1LE کامارو هم استفاده کرد است. پکیج V8 با حجم 6.2 لیتر و سوپرشارژر در پونیکار شورولت، 650 اسب بخار قدرت و 881 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. کامارو ZL1 1LE با وزن 1732 کیلوگرم، نهایت سرعت 318 کیلومتر بر ساعت، گیربگس 6 سرعته دستی و قیمت پایه 69 هزار و 995 دلار، در زمان 3 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت میرسد. کامارو واقعا خودروی سنگین و بزرگی است که با اولین نگاه میتوان قدرت و سرعت آن را پیشبینی کرد. تصور رانندگی در پیست با کامارو بسیار مشکل بوده اما پکیج بهینهسازی 1LE این تصور را به واقعیت تبدیل کرده است که مصداق آن، زمان 7 دقیقه و 16 ثانیهای کامارو ZL1 1LE در پیست نوربرگرینگ خواهد بود. ZL1 1LE از دو خودروی دیگر این آزمایش، قدرت کمتری دارد ولی مانور دادن با آن در پیست راحتتر است. فقط تجربهی یک بار رانندگی با کامارو 1LE کافی است تا به بهبود فرمانپذیری خودروهای آمریکایی اعتراف کرد. کامارو SS با پکیج 1LE بدون سوپرشارژر نیز با قدرت کمتر وجود دارد تا بیشتر مناسب رانندگی در جاده باشد تا پیست.
سومین خودروی این آزمایش، بهطور ویژه برای رقابت در مسیر مستقیم و ثبت زمانی کمتر از 10 ثانیه در درگ 400 متر، طراحی شده است و طبیعتاً نباید با پیچیدن میانهی خوبی داشته باشد.