آبکاری
پوششهای پاششی کرومی) تعریف جدیدی از آبکاری کروم در صنایع ارائه نموده است که غایت آن برآورده نمودن احتیاجات خاص تولیدکنندگان در شاخههای مختلف میباشد. آبکاری در این روش با بهرهگیری از تکنولوژی نانو و از طریق یک دستگاه پاششی مخصوص انجام میشود که این امکان را به تولیدکنندگان میدهد تا بدون وابستگی به یک مجموعه خدمات آبکاری و به صورت مستقل، محصولات خود را آبکاری نمایند.
در این روش انقلابی، برخلاف روشهای آبکاری سنتی که امکان کار بر روی ابعاد بزرگ را از تولیدکنند سلب میکند، محدودیتی در ابعاد وجود نداشته و با ایجاد طیفهای مختلف رنگی به روی هر گونه سطح و متریالی، نزدیکترین ظاهر را به فلزاتی از قبیل طلا، برنز و مس ایجاد مینماید؛ چنانکه حاصل کار بسیار زیبا جلوه میکند.
در روش پاششی کرومی از فعل و انفعال شیمیایی مابین چند ماده مختلف و در طی سه مرحله (پرایمر، کروم، کیلر)، واکنش کروم صورت میپذیرد که هر مرحله نیاز به زمانی برای خشک شدن داشته و لایه نهایی در ظاهر شبیه آبکاری کروم میباشد و همانند آن سطحی صاف، براق و آینهایشکل ایجاد مینماید.
این دستگاه با طراحی ساده و دقت بالا و همچنین دسترسی آسان به کلیه قطعات، شامل 3 مخزن 17 لیتری استنلس استیل میباشد که به 1 پیستوله دوجزئی و 3 پیستوله تکجزئی متصل است و میتواند با تکیه بر قابلیت پیستوله دوجزئی (پاشش دو ماده کرومی به یک میزان)، به روی سطحی که پیشتر به وسیله پرایمر صاف و صیقلی شده است، واکنش آبکاری را انجام دهد.
سهولت در انجام کار، مهمترین مزیت این روش بوده و از دیگر خصوصیات بارز آن میتوان به ماندگاری بسیار بالا در شرایط مختلف جوی، مقاومت در برابر سایش، تحمل درجه حرارت بالا و… اشاره کرد.
قابل ذکر است که آبکاری سنتی از پرمخاطرهترین فرآیندهای صنعتی است؛ زیرا هم مواد مورد استفاده در آن دارای سمیت فوقالعاده زیاد بوده و هم به دلیل مایع بودن زائدات آن، در صورت دفع در محیط زیست به سادگی به اعماق آبهای زیرزمینی نفوذ میکند که پیامد آن آلودگی آب، خاک، نباتات، حیوانات و حتی انسانبوده و زمینهساز بروز بسیاری از ناهنجاریها و بیماریها میشود. روش جدید فانتاکروم در جهت رفع این نقیصه برآمده و برای حفظ سلامت محیط زیست، فرمولاسیون مواد را بر پایه آب قرار داده است؛ از این رو خود را به عنوان یک سیستم دوستدار طبیعت معرفی نموده است.............