مدیر عامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر با اشاره به تحریمهای آمریکا اظهار کرد: به دستور ریاست جمعیت هلال احمر موظف به تامین و ذخیره استراتژیک داروهای مورد نیاز شدیم و داروخانه جزیره کیش نیز فعالتر خواهد بود تا داروهایی که مورد نیاز است اما به دلیل قوانین موضوعی کشور ورود آنها به سرزمین اصلی امکان ندارد از این طریق تامین شود و با توجه به اینکه گاهی مردم برای تامین برخی از اقلام دارویی به کشورهای همجوار میروند باید بتوانیم این داروها را در جزیره کیش فراهم کنیم.
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه در شرایط تحریمهای ظالمانه تولید چه محصولات جدیدی در دستور کار است، اظهار کرد: در جنگ ایران و عراق و در شرایط تحریم، تعداد زیادی کارخانه تولید دارو راهاندازی شد، این اصل امروز نیز باید مدنظر باید قرار گیرد تا شاهد مقابله هر چه بهتر با تحریمها باشیم.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه امسال سال حمایت از کالای ایرانی است تمام تمرکز و توجه ما روی تقویت تولید است و هدف اصلی ما این است که به افزایش کمی و کیفی تولیدات خود بپردازیم. در این راستا راه اندازی خطوط جدید و نوسازی خطوط فعلی را مد نظر داریم.
دکتر فرجی در مورد اینکه آیا کمبود دارویی در داروخانههای هلال احمر وجود دارد یا خیر؟، گفت: کمبود؛ به معنی اینکه نتوانیم داروها را تامین کنیم؛ نداریم و بر اساس لیست کمبودی که منتشر میشود به تامین داروها میپردازیم و در حال حاضر مشغول ذخیره سازی دارو برای حداقل یک سال آینده هستیم. در شرایط عادی ذخیره سازی برای سه تا چهار ماه انجام میشود، ولی در شرایط فعلی به دلیل اینکه وضعیت قابل پیش بینی نیست برای یک دوره یکساله داروها را ذخیره میکنیم.
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر در مورد توسعه و راه اندازی خطوط تولید تجهیزات دارو، گفت: تمام تلاشمان را به کار میبندیم تا خطهایمان با همه شرایط سخت و دشوار فعالیت کنند و نیم نگاهی هم به راه اندازی خطوط جدید داریم. در کارخانه تجهیزات پزشکی پیگیر این هستیم که فیبرهای مورد نیاز فیلترهای دیالیز را در کشور تولید کنیم و در مجموع دنبال استفاده از سرمایه گذاریهای مشترک برای راه اندازی خطوط مورد نیاز هستیم.
وی درباره وضعیت کارخانه سها پس از اینکه دو طبقه از آن آتش گرفته بود و اینکه چه زمانی ظرفیت این بخش استفاده خواهد شد، گفت: در این زمینه اختلافی میان ما و بیمه وجود دارد که در حال داوری است، البته مبالغی از خسارت پرداخت شده است. فکر میکنم بیش از 30 میلیارد خسارت باید پرداخت شود که بیمه معتقد است دو سوم آن را باید پرداخت کند. همچنین راه اندازی آن دو طبقه در یک برنامه مرحلهای در حال پیشروی است که تا الان شاید نزدیک به 30 درصد پیشرفت داشته باشد، اما اگر بخواهید سریعتر این کار را انجام دهید باید به صورت سرمایه گذاری مشترک پیش برویم تا بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.