برای تماشای ویدیو های بیشتر از طبیعت و گردشگری ایران ، اینجا را کلیک کنید
روستای گرماب در کیلومتر پنجاه و دو جاده کرج به چالوس واقع شده است.
در قدیم الایام اهالی این روستا به شغل کشاورزی و دامداری مشغول بودند و عمده محصولات کشاورزی آنها جهت رفع نیاز خانواده نظیر کاشت گندم و حبوبات بوده است، تا اینکه حدودا از سال هزار و سیصد و سی به دلیل علاقه مندی مردم و شرایط آب و هوایی مناسب این روستا و از سویی نیاز بازار گل تهران به گلهای شاخه بریده نظیر گلایول ،روستای گرماب به عنوان قطب اصلی کاشت گل در جاده چالوس مورد توجه قرار گرفت.
همکاری و تشویق مرحوم حاج ناصر فرازیان که برادر همسر مرحوم حاج لولاگرواقف مسجد و بیمارستان لولاگر درخیابان خوش تهران میباشد و در این روستا منزل داشتند نقش مهمی در ایجاد و توسعه گل کاری در این روستا داشته است.
در گذشته فقط گل گلایول دراین منطقه کاشت میشد ولی امروزه بیشتر گلهای سرما دوست نظیر پائونیا ، مارگریت ، صدفی ، نرگس ، لیلیوم و لاله در این منطقه تولید و به بازار تهران عرضه میشود.
باغ لالهها نیز به عنوان نمادی از توانمندی و علاقه مندی مردم روستای گرماب به گل و طبیعت از سال هزار و سیصد و شصت توسط مرحوم الهیار غلامی در این روستا ساخته شد.
این گل که بومی مناطق سردسیر فلات ایران مخصوصا ایران، افغانستان و ترکیه میباشد در دو نوع خودرو و پرورشی رشد میکند.
نام این گل ، از واژه سنسکریت لعل، به معنی سرخ گرفته شده است و تا پیش از قرن شانزده میلادی که آن را از طریق دولت عثمانی به اتریش و سپس به هلند بردند اروپائیان هیچ شناختی از این گل نداشتند.