شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی درپی تحقیقات ویژه خود گزارش داد گروهک تروریستی منافقین که در آلبانی مستقر است، از شبکههای روباتی اینترنتی برای نشر اکاذیب علیه نظام ایران در فضای سایبری و همچنین کمک به دستورالعمل «تغییر رژیم ایران» که واشنگتن به دنبال آن است، استفاده میکند.
مجری برنامه «لیسِنینگ پُست» الجزیره گفت: با توجه به خروج آمریکا از توافق هسته ای در ماه مه امسال، آن کسانی که خواستار اتخاذ سختترین مواضع علیه جمهوری اسلامی بودند تقویت شدند.
در سوی دیگرِ این مباحثه، کسانی قرار دارند که با سیاست آمریکا در قبال ایران مخالفند. همین افراد تلاش دارند این سیاست آمریکا را که بسیاری می گویند در واقع همان سیاست «تغییر رژیم» است، به عقب رانند. این اشخاص با واکنش های برخط (آنلاینِ) بسیار منفی و آنچنان گسترده ای روبرو شده اند که شبیه آن را در گذشته ندیده اند. این در حالی است که حساب های توئیتری که به این افراد (مخالف سیاست ضد ایرانیِ آمریکا) حمله می کنند، شاید- آن چنان که جلوه داده می شود- واقعاً صداهای طبیعی و نقطه نظرات حقیقی مردم نباشند بلکه به صورت خودکار و با استفاده از نرمافزارهای روباتی تولید می شوند.
مجری افزود: با توجه به اتهاماتی که به هر دو طرف در خصوص دروغ پراکنی و انتشار اخبار جعلی زده می شود، این بسیار نادر است که ما در شبکه الجزیره انگلیسی اکنون می توانیم به حقایق، مکان ها و کارکنان واقعی اشاره کنیم که طرز عملکرد و اسلوب کارکرد یک کارخانه تولید حساب های جعلی در شبکه توئیتر و امثال آن برای انجام حملات (آنلاین) با نرم افزارهای روباتی را به خوبی تشریح می کند.
ویل یانگ، خبرنگار ما این مسئله را پیگیری کرده است، ولی ردِ پای آن نه به تهران، نه به واشنگتن دی سی و نه به ریاض رسیده است، بلکه به شهر تیرانا در کشور آلبانی، محل استقرار عناصر گروهک تروریستی منافقین ختم شده است.
ویل یانگ، خبرنگار این شبکه، در ابتدای گزارشِ خود گفت: با وجودی که اسناد و شواهد مربوط به مؤثر بودن برنامه مداخلات اینترنتی ایران اصولاً قانع کننده ومحکمه پسند نیست، شرکت توئیتر در ماه گذشته اعلام کرد حدود 800 حساب را در پایگاه اینترنتی این شرکت بسته است، زیرا گفته می شود این حساب ها در دستکاری های هماهنگ شده دخیل بوده اند و توئیتراعلام کرده است که آن حساب ها ی تعطیل شده با ایران مرتبط بوده اند.
خبرنگار افزود: اما این داستان یک جنبه دیگر نیز دارد. هزاران حساب- که احتمالاً تعداد بسیار زیادی از آنان به صورت خودکار (با نرم افزارهای روباتی) عمل می کنند- وجود دارند (که تعطیل نشده اند) و این روند را تقویت می کنند که ایران را به عنوان دشمنِ سرسخت و آشتیناپذیر غرب و ناقض حقوق مردمِ خودش جلوه دهند.
آزاده معاونی، محقق در اندیشکده «نیو آمریکا»، در مصاحبه با خبرنگار این شبکه گفت: در واقع نقطهی عطف، انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا بود. از همان بدو امر، روشن شد که دشمنی آمریکا با ایران بالا خواهد گرفت. از آن پس، با وفور حساب های جدید اینترنتی و حساب های ناشناس (آنلاین) روبرو شدیم که تنها هدف شان انجام حملات هدفمند به کسانی بود که با ظرافت درباره ایران مطلب می نوشتند.
شبکه الجزیره انگلیسی در این بخش تصاویری از حملات توئیتری به «شورای ملی ایران-آمریکا» و همچنین به شخص آزاده معاونی را پخش کرد. این توئیت ها آزاده معاونی را متهم کرده بودند که صرفاً یکی دیگر از عروسک های خیمه شب بازی حاکمان ایران است. در آن پیام های توئیتری به کسانی که در مقالاتشان به حکومت ایران حمله نمیکنند، اتهام خیانت و مزدوری زده شده و به آنان خطاب شده است: شرمتان باد!
مجاهدین نمیخوان بیخیال شن واقعاااااااااااااااااا!!! هیج جایگاه و وجهه اجتماعی ندارن چرا این کارا رو میکنن