آشنایی با سطح پرداخت نهایی ورق های استنلس استیل

گروه فلز
منتشر شده در 25 آذر 1399

ورق های استنلس استیل با توجه به کاربردهای مختلفی که در صنعت دارند در سطوح مختلفی تولید می شوند. رایج ترین سطوح پایانی ورق های استنلس استیل شامل مات (2B) یا دو پولیش براق (BA) خشدار روکشدار (No.4) و تک پولیش (No.1) است. عملیات پرداخت سطوح ورقه های استیل در کارخانه ها بوسیله غلتک ها و سنباده های مکانیکی انجام می شود. در این بین ورق استیل تک پولیش (No.1) که حاصل نورد گرم بوده و پرداخت خاصی روی آن انجام نمی شود پایین ترین قیمت را دارد. یکی از سطوح رایج در بین ورق های استیل سطح مات می باشد. ورق استیل مات حاصل نورد سرد می باشد. معمولا پس از انجام نورد سرد سطوح این ورق ها جهت دستیابی به صافی بیشتر تحت پولیش قرار می گیرد. در بین انوع استنلس استیل ها سطح مات در سری های 300 و 400 بسیار رایج می باشد. از جمله مهمترین کاربردهای ورق استیل مات می توان به تجهیزات مورد استفاده در صنایع دارویی کاغذسازی شیمیایی و... اشاره کرد.


یکی دیگر از سطوح رایج در بین ورق های استیل سطح براق می باشد. ورق های استیل با سطح براق داری سطحی صاف و صیقلی هستند. سطح براق این ورق ها محصول نورد سرد به همراه عملیات آنیل (Bright Annealing) می باشد. ورق استیل براق به دلیل صافی سطحی که دارد معمولا مقاومت به خوردگی بالایی دارد. برای مثال صافی سطح این ورق ها منجر به بکاگیری در فضای داخلی ماشین لباسشویی شده است. زیرا صاف بودن سطح منجر به جلوگیری از آسیب دیدن لباسها هنگام برخورد با اجزای داخلی ماشین لباسشویی می شود. آینه های جاده ها تجهیزات مرتبط با صنعت غذایی تجهیزات پزشکی و کاربردهایی که نیاز به زیبایی باشد از دیگر موارد بکارگیری ورق های استیل با سطح براق می باشد.


زمانی که محصولات نهایی ساخته شده از استنلس استیل ها در تماس زیاد با کاربر باشند از ورق استیل خشدار یا همان استیل No4 استفاده می شود. این ورق ها ظاهری شکیل داشته و نسبت به ورق های براق و مات از درخشندگی کمتری برخوردارند. ورق استیل خشدار در مقایسه با ورق های براق و مات مقاومت به خوردگی کمتری به دلیل عدم صافی سطحی دارد. از این ورق ها در ساخت لوازم خانگی کولرهای گازیتجهیزات مرتبط با صنایع غذایی صنعت ساختمان و معماری و سیستم تصفیه آب استفاده می شود.


سطح پرداخت نهایی ورق استیل نیز یکی از عوامل تعیین کننده در قیمت این ورق ها است. ورق های استیل با سطوح 2B BA و No4 معمولا در ضخامت های کمتر از 3 میلی متر تولید می شوند. در یک گرید خاص و با ضخامت یکسان همواره ورق استیل با سطح No4 نسب به سطوح مات و براق قیمت بیشتری دارد. دلیل این امر این است که تولید ورق استیل با سطح خشدار نیازمند کار مکانیکی بیشتری است در حالی که روی سطح ورق های مات و براق نسبت به ورق خشدار پرداخت کمتری انجام می شود. ورق استیل براق در مقایسه با ورق مات قیمت بالاتری دارد. هر دوی این ورق ها محصول فرایند نورد سرد هستند. اما روی ورق براق پس از نورد سرد یک مرحله عملیات آنیل نیز انجام می شود از این رو ورق استیل براق در مقایسه با ورق مات قیمت بالاتری دارد.


یکی دیگر از سطوح رایج در بین ورق های استیل سطح No1 یا تک پولیش می باشد. این ورق ها معمولا در ضخامت های بالاتر از 3 میل تولید می شوند و محصول فرایند نورد گرم هستند. در حالی که ورق های مات براق و خشدار در ضخامت های کمتر از 3 میل تولید می شوند و حاصل نورد سرد می باشند. ورق استیل No1 هم به شکل کویل (رول) و هم به شکل ورق فابریک تولید می شوند در حالی که ورق های مات براق و خشدار معمولا در قالب کویل ارائه می شوند. این ورق ها ظاهری زبر و کدر دارند. این ورق ها کارایی بسیاری در ساخت تجهیزات صنعتی همچون قطعاتی که در معرض دمای بالا هستند دارند. قیمت ورق استیل No.1 را نمی توان با دیگر ورق ها مقایسه کرد. زیرا علاوه بر سطح پایانی ضخامت نیز مهم است. به عنوان مثال ممکن است در یک گرید خاص در یک محدوده ضخامتی قیمت این ورق ها نسبت به ورق خشدار کمتر باشد و در یک محدوده ضخامتی دیگر ورق استیل No.1 بهای بالاتری داشته باشد.


امروزه شاخه های مختلف صنعت از صنایع نفت و گاز گرفته تا تولید لوازم خانگی و تجهیزات پزشکی جهت پیشبرد اهداف خود نیازمند فولادهای زنگ نزن هستند. لذا گروه فلز با واردات با کیفیت ترین ورق های استنلس استیل و با انواع سطوح همچون مات براق خشدار و No.1 و عرضه در میان صنعتگران پشتیبان و حامی واحدهای صنعتی در کشور بوده است.


گروه فلز: عرضه کننده استنلس استیل


وب سایت: www.FELEZ.ir


تلفن: 35089-021


ایمیل: info@felez.ir

دیدگاه کاربران
<